22.12.2021
Iti doresti sa ai sani frumosi? Totul despre implantul mamar, dar si cat costa operatia, iti spune Olesea Sobcenco, chirurg-plastician: „Producatorii implanturilor moderne ofera garantie pe viata pentru productia lor” - FOTO

Olesea Sobcenco, chirurg-plasticina ne spune mai multe despre implanturile mamare si la ce trebuie sa se astepte femeile care se decid la o astfel de corectie, exclusiv intr-un interviu marca isanatate.protv.md.

Modelarea formei si marimii sanilor cu ajutorul implanturilor este una dintre cele mai raspandite operatii estetice din lume, iar in Republica Moldova nu este o exceptie. La ce trebuie sa se astepte femeile care se decid la o astfel de corectie, am aflat de la cel mai solicitat chirurg plastic de la o clinica din capitala, doctorul Olesea Sobcenco.

Cine si de ce solicita astfel de interventii

Asadar, doar in acest an, doctorul Olesea Sobcenco a efectuat in jur de 100 de operatii la san cu utilizarea implanturilor. Pentru femei este si o modalitate de a obtine formele sexuale, dar si dorinta de a reveni la forma sanilor dinaintea nasterii, alaptarii sau de a corecta forma sanilor lasati ca urmare a fluctuatiilor de masa corporala. Au fost si cazuri cand la servicii de acest gen au apelat si barbatii trans-gender, pentru care marirea sanilor prin implanturi este o modalitate de a-si spori feminitatea. De fapt, acest subiect este unul aparte – astfel de operatii sunt considerabil mai dificile si necesita o munca migaloasa. Dar in toate cazurile pacientii raman foarte multumiti.

„De cele mai deseori, cu ajutorul implanturilor, femeile isi maresc sanii. In cazul sanilor lasati, se aplica implanturile, dar si tesuturile sunt ridicate. Cu toate acestea, marimea lor nu se schimba, doctorul doar le modeleaza forma.

Se intampla ca unele paciente au frica de cancer mamar si atunci pur si simplu aleg extirparea glandei mamare, inlocuind-o prin implant. Cel mai cunoscut exemplu de acest gen este Angelina Jolie,” a spus medicul.

Rolul chirurgului

„La consultatia preliminara, obiectivul chirurgului plastic este sa stabileasca forma optima si marimea implantului. Acestea trebuie sa corespunda nu doar asteptarilor pacientei, dar si anatomiei sale. Aici este foarte important echilibrul. Marimile prea mari pot nu doar sa afecteze efectul estetic, dar si sa provoace complicatii. Asadar, doctorul Sobcenco este adeptul efectului natural maxim. Acest lucru depinde de dimensiunile cutiei toracice – latimea, inaltimea, raportul dintre cutie toracica si picioare, bazin. Este important ca sanii sa fie ideali in fiecare caz concret,” spune chirurgul.

Diferentele dintre implanturi si mituri 

„Implanturile se deosebesc dupa firma producatoare, calitatea materialelor, suprafata – mai mult sau mai putin zgrunturoase sau netede, diferite forme si diferit volum. Producatorii implanturilor moderne ofera garantie pe viata pentru productia lor. Pacientul primeste pasaport pentru articol si alte documente confirmative. Acest lucru inseamna ca implanturile nu au nevoie de schimbare chiar si peste multi ani. Acestea nu influenteaza alaptarea la san, nu pot crapa, iar la pipait nu se deosebesc deloc de sani naturali. Totusi, daca in timp femeia inregistreaza schimbari radicale de greutate, pielea se poate intinde. In acest caz, femeia poate opta pentru schimbarea formei implanturilor sau pentru un lifting de piele,” a afirmat specialistul.

Calea spre interventie si rezultatul final 

„Cand pacienta ia decizia de a-si mari (sau micsora sanii) cu ajutorul implanturilor, ea vine la consultatia medicului. Urmeaza masurarile, impreuna cu doctorul alege implanturile. Pacienta este supusa unei serii de analize medicale standard pentru interventie chirurgicala cu anestezie. Doctorul face comanda la producator a implanturilor alese de pacienta. De regula, operatia propriu-zisa are loc peste 2-3 saptamani dupa aceasta. 

Interventia propriu-zisa dureaza pana la o ora. Dupa aceasta, timp de o zi sau doua, pacienta este internata in clinica, in functie de cum se simte. Diferiti oameni au prag diferit al durerii. Unii deja peste o zi urca la volan fara disconfort.

Pe parcursul primei si celei de-a doua saptamani dupa operatia, pacienta vine la consultatie la chirurg. Peste o luna, doctorul elimina lenjeria de compresie, care se poarta obligatioriu in aceasta perioada. Iar mai apoi doctorul Sobcenco vede sanii pacientelor sale in poze pe retele de socializare,” a mai adaugat chirurg-plasticiana.

Anestezia

„Operatia se face cu anestezie generala. In cabinetul doctorului Sobcenco se foloseste anestezie de ultima generatie cu gaze. Iar acest lucru practic elimina efectele adverse.”

Pretul

„Pretul standard este de 3500 de euro. Dar cele mai raspandite sunt implanturile usoare de ultima generatie, care cu timpul practic nu intind pielea. In acest caz, pretul este de 4200 de euro.”

In concluzie:

Pentru cine femeile isi modeleaza sanii? Din experienta doctorului Sobcenco, femeile recurg la operatii plastice, in primul rand, pentru sine. Acest lucru le face mai increzute, le ajuta sa se simta mai atractive, altfel se pliaza pe corp hainele. Dar, in final, tuturor ne place sa simtim privirile incantate si sa profitam de atentia celor din jur.

Articole din aceeasi categorie