26.05.2024
Sezonul estival bate la ușă! Cum îngrijim tenul în perioada estivală îți explică Natalia Tricolici, cosmetolog - VIDEO

Cum pregătim tenul și ce proceduri putem efectua, ne spune cosmetologul Natalia Tricolici.

Cătălina OSOIANU, REPORTER PROTV, MEDIC SPECIALIST SĂNĂTATE PUBLICĂ: „În perioada caldă a anului, tenul nostru are nevoie de o îngrijire deosebită. Astfel, mi-am propus să aflu mai multe la acest subiect de la cosmetologul Natalia Tricolici. Cum influențează razele solare pielea în timpul verii?”

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „În perioada caldă, razele solare sunt mult mai active și este foarte important mai ales în perioada de primăvară, să începem a aplica crema cu protecție solară. Pe lângă faptul că razele solare ne pot afecta pielea și cauza pete pigmentare, nu trebuie să uităm că ne provoacă și o fotoîmbătrânire. Razele solare UVA și UVB sunt responsabile de distrugerea fibrelor de colagen și elastină, adică tinerețea noastră este afectată de către razele solare”.

Către sezonul estival, produsele de îngrijire a tenului trebuie ajustate.

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „Produsele de îngrijire de noapte trebuie să fie mai lejere, mă refer la creme. Dacă în perioada rece am folosit creme mai hrănitoare, în perioada caldă optăm pentru niște creme mai ușoare, fluide, pentru că pielea noastră are nevoie să respire”.

Cel mai important produs pe care trebuie să îl folosim este crema cu factor de protecție.

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „O cremă cu protecție solară se alege în funcție de tipul pielii noastre și fototipul ei. Fototipul este culoarea pielii, deci cu cât avem culoarea pielii mai deschisă, cu atât factorul, cifra indicată pe ambalaj trebuie să fie mai mare, pentru că o piele deschisă este mai vulnerabilă. Iar ce ține de tipul pielii, optăm pentru creme cu protecție solară care să fie mai ușoare și fluide, pentru a nu îngreuna pielea și a nu provoca acneea”.

Și dacă crema cu SPF nu trebuie să lipsească din rutina zilnică, unele produse trebuie evitate pe toată durata sezonului estival.

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „Dacă vorbim de retinol, este un ingredient minune în cosmetologie și în general în produsele din rutina de îngrijire acasă, dar în perioada caldă este categoric interzis. El sensibilizează pielea la soare și riscăm să ne pomenim cu pete pigmentare”.

Deoarece expunerea la soare este inevitabilă vara, arsurile solare sunt frecvente, deși pot fi prevenite cu ușurință.

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „Pentru a preveni arsurile solare este foarte important să ținem cont de timpul de expunere, adică să nu ne expunem atunci când soarele este foarte activ, adică în perioada amiezii, și crema trebuie reaplicată din oră în oră atunci când noi suntem la plajă. De multe ori suntem duși în eroare, ne gândim că nu necesită o reaplicare o astfel de cremă, dacă are un SPF 80 sau chiar 100, și aici ne putem pomeni cu arsuri solare. Nu există o cremă care să ne asigure 100% o protecție solară pe parcursul zilei”.

Pentru a asigura un ten sănătos și pentru a obține un bronz uniform și frumos, este important să pregătim pielea corespunzător.

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „O să începem procedura cu etapa demachierii, să vedem tipul de piele și ce este necesar să facem”.

În funcție de starea pielii, specialistul a ales un set de proceduri care vor hidrata, curăța și reîmprospăta pielea.

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „Iar acum aplic un peeling pe bază de enzime care foarte delicat o să înlăture stratul de celule moarte și o să elibereze și ușureze pielea”.

Următoarea etapă este aplicarea peelingului chimic, pe bază de acizi de fructe, care are efect anti-age și ajută la eliminarea blândă a celulelor moarte.

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „Acum suntem la etapa de curățare cu ultrasunet. Ultrasunetele o să ne ajute să înlăturăm stratul de celule moarte, impurități și după această etapă preparatele active care le vom aplica vor ajunge în straturile mai profunde ale pielii. După etapa peelingului chimic și etapei de curățare cu ultrasunet, infuzăm activ un preparat pe bază de colagen și elastină, pentru a hidrata pielea în profunzime”.

Pentru a calma pielea și a închide porii, se aplică o mască hidratantă.

Natalia TRICOLICI, COSMETOLOG: „Am aplicat și patch-urile din jurul ochilor. Patch-urile nu înlocuiesc crema pentru zona din jurul ochilor, se folosesc nu mai des de 2-3 ori pe săptămână și se lasă nu mai mult de 15 minute. La finalul procedurii aplicăm neapărat crema cu protecție solară”.

Și nu uita că pe lângă îngrijirea tenului, sănătatea pielii depinde de un somn calitativ și de o hidratare corespunzătoare.

Articole din aceeasi categorie