12.10.2020
Medicul pediatru, Cristina Burlac-Pasat, ne spune cum putem monitoriza copilul, care sunt primele semne ca exista o problema, dar si cum putem avea grija de imunitatea celor mici. Totodata, aflam cat de mult le dauneaza copiilor mastile pentru protectie

In aceasta sambata, emisiunea iSanatate a venit cu raspunsuri la mai multe intrebari pe care si le pun mamicile cu pici. Gazda emisiunii, Vlada Mardari, a aflat de la pediatrul Cristina Burlac-Pasat, cum se manifesta corpul unui copil atunci cand are insuficienta de vitamine in organism si care este efectul mastilor de protectie asupra sanatatii celor mici.  

In editia din acest weekend, Vlada Mardari a avut in studioul emisiunii iSanatate un specialist in pediatrie, Cristina Burlac-Pasat. Cea mai discutata intrebare odata cu aparatia noului coronavirus este purtarea mastilor de catre copii. Specialista in pediatrie a povestit de la ce varsta este categoric interzis ca picii sa poarte masti.

Cristina BURLAC-PASAT, PEDIATRU:La copilasii pana la cinci ani nu este bine sa o folosim, pentru ca ei nu stiu sa respire bine, si la un moment dat ar putea simti un dificit de oxigen. Si atunci s-ar simti copilasul rau.”  

Dar si cum se poarta acestea corect pentru a proteja copiii.

Cristina BURLAC-PASAT, PEDIATRU: „Copilasii mai mari de cinci ani deja pot sa poarte masca, dar ea trebuie schimbata macar odata la doua ore. Pentru ca tot ce noi expiram se pastreaza pe masca.”

Tot in emisiunea din acest weekend, medicul pediatru a povestit care sunt semnele care arata ca un copil are insuficienta de fier.  

Cristina BURLAC-PASAT, PEDIATRU: „Un bebelus alaptat la san nu intotdeuna are semnele specifice ca noi sa putem sa determinam aceasta anemie. Pe cand copilasii mai mari, in afara de faptul ca exista paleditate, ei pot sa acuze si niste gusturi perverse. Pot manca creta, pot manca foaie de hartie, pot avea unghiile fragile.”

Si ce analize trebuie efectuate pentru ca cei mici sa nu sufere de anemie si sa nu mai manance lucruri ciudate, cum ar fi creta.

Cristina BURLAC-PASAT, PEDIATRU: „Ai facut analiza generala de sange si ai vazut valorile hemoglobinei. In functie de ei noi decidem si doza de fier si termenul pe cat timp administram acest preparat.”  

Pentru a afla mai multe despre sanatatea copilului tau, urmareste emisiunea iSanatate la PRO TV, unde Vlada Mardari aduce cei mai buni specialisti care stiu totul din domeniul sanatatii.

Sursa foto: iSanatate

Articole din aceeasi categorie