12.06.2021
Afla cine este doula si cum se implica in tot procesul legat de nasterea copilului. Ekaterina Mikitenko: „E foarte important ca femeia sa-si pregateasca corpul, pentru ca acesta devine casuta pentru bebelus timp de 9 luni” - VIDEO

Un copil este intotdeauna o binecuvantare, iar dorinta de a deveni parinte este un lucru firesc. Pentru o sarcina fara pericol si nasterea unui copil sanatos este indicata planificarea graviditatii. Afla de la Ekaterina Mikitenko ce este important sa cunoasca o femeie, pentru a concepe si a naste un bebelus voinic.

Ekaterina MIKITENKO, DOULA: "Eu cred ca pregatirea pentru sarcina poate e mai importanta decat pregatirea pentru nastere. Doula este o femeie fara studii medicale care ajuta alte femei in procesul nasterii si in procesul nasterii. Aceasta acorda un ajutor psihologic, informational, in procesul nasterii, chiar si fizic, spre exemplu sa-i aduca apa, sa-i faca masaj. Doula se ocupa ca sa fie langa femeie, ca sa fie o sora, o prietena a ei. Care stie ce este nasterea si stie cat de natural este acest proces. Rolul ei este de a face nasterea pentru o femeie mai comoda, mai placuta si ca femeia sa primeasca o experienta frumoasa."

De asemenea, doula sprijina femeia si partenerul sau in pregatirea si urmarea planurilor lor pentru nastere.

Ekaterina MIKITENKO, DOULA: "E foarte important ca femeia sa-si pregateasca corpul, pentru ca acesta devine casuta pentru bebelus timp de 9 luni. Inainte de sarcina, femeia trebuie sa treaca la modul sanatos de viata. E foarte important sa renunte la alcool cu aproximativ 3 luni inainte de planificarea sarcinii deoarece ovulul se pregateste de a iesi cu 85 de zile inainte de ovulatie si e important ca organismul sa fie curat. In al doilea rand trebuie sa ne gandim la alimentatie, ce mancam. Astfel trebuie sa consumam produse naturale, sanatoase, fara chimicale, adaosuri, fara zahar. Urzica, frunzele de papadie si brusturele sunt niste plante foarte bune pentru curatarea organismului."

Articole din aceeasi categorie