13.10.2022
Ai auzit despre terapia prin amplificare? Afla despre procedura care este utilizata in tratamentul durerii datorita efectului analgezic de la fizioterapeutul, Angela Bazeliuc - VIDEO

Iti prezentam o procedura fizioterapeutica utilizata pe larg in tratamentul durerii datorita efectului analgezic, relaxant si de imbunatatire a circulatiei sangvine. Amplipuls terapia!

Mihai are 28 de ani si 10 dintre ei i-a dedicat atletismului. Antrenamentele suprasolicitante si o recuperare precara l-au adus in cabinetul medicului fizioterapeut.

Tarta cu somon de la Chef Burlacu! O reteta care, cu siguranta, ii va surprinde placut pe oaspetii tai la orice sarbatoare. Vezi cat de usor se prepara - VIDEO

Mihai BEZNIUC, ATLET: „Cand am venit simteam o amorteala puternica in calcai, si dureri foarte puternice in zona lombara care imi dadeau disconfort chiar si in timpul zilei. Era un disconfort puternic.”

Tanarului i-a fost recomandata terapia cu amplificare, o procedura fizioterapica indicata pe larg din cauza tolerantei bune de catre pacienti si eficacitatii in tratarea diferitor afectiuni. 

Angela BAZELIUC, MEDIC FIZIOTERAPEUT: „Amplipuls terapia este indicata pe larg in patologia sistemului nervos periferic cum ar fi radiculopatiile, neuritele, neuralgiile, in patologia sistemului cardiovascular, in patologia ginecologica cronica, patologia aparatului urogenital cum ar fi prostatitele si uretrita. La fel, este indicata in maladiile ORL cum ar fi rinitele, sinusitele, otitele. Neaparat este folosita in reumatologie: artritele, artroze, durerea de sold, devieri de coloana cum ar fi scoliozele.”

Esenta terapiei prin amplificare este simpla si consta in actiunea unui curent electric, in locul unei zone dureroase a corpului. 

Angela BAZELIUC, MEDIC FIZIOTERAPEUT: „Sunt curenti sinusoidali modulati de frecventa inalta (5000 Hz) care sunt imbinati cu curenti de frecventa joasa de la 50 la 150 Hz. De ce este nevoie de modularea a 2 tipuri de curenti? Curentii de frecventa inalta patrund usor pielea, nu irita tegumentele si ajung in profunzimea tesuturilor. Pe cand modularea cu curenti de intensitate joasa permit excitarea terminatiunilor neuromusculare si o blocare a durerii.” 

„Vedetele de la Hollywood sunt cele care dicteaza trendurile”. Esteticiana, Ana Platonov, iti dezvaluie care sunt secretele de frumusete fara injectari sau bisturiu - VIDEO

Eficacitatea procedurii depinde in mare parte de dibacia specialistului de a depista corect locul din care provine durerea. 

Angela BAZELIUC, MEDIC FIZIOTERAPEUT: „In cazul amplipuls terapiei este important sa aplicam electrozii in punctul patologic. Aplicam electrozii. La inceput pacientul simte senzatii de furnicaturi, dupa care apare senzatia de vibratie.”

Mihai BEZNIUC, ATLET: „Sedinta nu provoaca disconfort pentru ca specialistul regleaza tensiunea pentru fiecare persoana in parte.”

Terapia cu amplificare poate fi aplicata pacientilor de orice varsta, chiar si copiilor. 

Angela BAZELIUC, MEDIC FIZIOTERAPEUT: „La copii mai des folosim in patologia gastrointestinala, in patologia ORL, recuperarea dupa pneumonie sau bronsite, dar si traume.” 

Natalia Barbu, despre maternitate si nu doar! Cum are grija de sanatatea sa si cum a fost sa devina mama pentru a doua oara, la 42 de ani, sambata la iSanatate - VIDEO

Dar, in ciuda numeroaselor indicatii, exista situatii in care este interzisa utilizarea curentilor electrici. 

Angela BAZELIUC, MEDIC FIZIOTERAPEUT: „Starea generala de rau a pacientului, febra, hemoragii, fracturi acute, leziuni de muschi, ligamente, sarcina, procesele oncologice, tuberculoza, dar si dereglari de ritm cardiac.” 

In functie de procesul patologic, cura de tratament cuprinde de la 7 la 15 sedinte efectuate zilnic sau peste o zi. 

Mihai BEZNIUC, ATLET: „Deja ma simt mult mai bine. Efectul l-am simtit chiar din primele proceduri, doar ca in cazul meu suprasolicitarea a fost foarte mare si nu se simte efectul atat de rapid cum ar trebui sa apara.” 

Pentru efectul terapeutic maxim, terapia poate fi combinata cu alte tipuri de tratament fizioterapeutic, precum si cu medicamente si abordari non-medicamentoase.

Articole din aceeasi categorie