15.01.2022
Cand sa mergi cu copilul la logoped, care sunt semnele? Tatiana Blaga, logoped: „Catre varsta de 2 ani, copiii vorbesc in fraze scurte, iar la 3 ani – in fraze desfasurate” - VIDEO

Tatiana Blaga, logoped a fost invitata in cadrul emisiunii iSanatate, unde a vorbit despre greselile comise de parinti in dezvoltarea copilului, dar si cand trebuie sa ne adresam la un specialist.

„La logoped se adreseaza atat maturii, adolescentii, scolarii, dar cu preponderenta copiii de varsta prescolara. Catre varsta de 5 ani, vorbirea copilului deja se dezvolta in corespundere cu vorbirea unui matur. Aceasta perioada ar trebui monitorizata de un neurolog. Orice abatere ar trebui sa ne puna pe ganduri si sa intreprindem anumite actiuni,” a spus logopedul.

Prin urmare, logopedul spune ca, dezvoltarea fizica, motorie si dezvoltarea limbajului sunt intr-o relatie stransa. 

„Catre varsta de 2 ani, copiii vorbesc in fraze scurte, iar la 3 ani – in fraze desfasurate. Este cunoscut faptul ca acei copii care fac o scoala de muzica, invata mult mai usor o limba straina,” a mai adaugat specialistul.

Pentru a afla mai multe detalii despre dezvoltarea limbajului la copil, urmareste video de mai sus.

Jucariile din lemn, o alternativa sanatoasa impotriva ecranelor. Igor Hincu, antrenor social: „Unul din cele mai importante criterii la jucarii este siguranta copilului” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie