10.10.2021
Ce sunt hemangioamele si cat de periculoase sunt ele? Artiom Covila, medic chirurg: „60% din hemangioame apar in partile vizibile, ca regiunea capului si gatului” - VIDEO

Un hemangiom al pielii, numit si hemangiom infantil este o acumulare anormala a vaselor de sange pe suprafata pielii. Acesta este o tumoare necanceroasa de culoare rosie, nedureroasa care de obicei trece de la sine. In scop estetic, hemangioamele pot fi tratate cu ajutorul laserului. Cum anume, afla din reportajul marca iSanatate

Hemangiomul este o tumoare vasculara benigna care apare la copil dupa nastere. Cauzele aparitiei acestuia nu se cunosc cu exactitate. 

Artiom COVILA, MEDIC CHIRURG:„Clinic hemangioamele se manifesta prin aparitia pe piele a unor supradenivelari, de tip capsuna, de diferite dimensiuni sau ca elemente plate, cu diferite dimensiuni, care au crestere progresiva, rapida sau lenta, catre varsta de 1 an, apoi urmeaza stagnarea si regresia spontana.”

Chiar daca majoritatea sunt nedureroase si inofensive, hemangioamele apar in locuri vizibile si devin extrem de neplacute.

Artiom COVILA, MEDIC CHIRURG: „60% din hemangioame apar in partile vizibile, ca regiunea capului si gatului. Ceea ce prezinta o problema medico-sociala cu un impact psiho-social major.”

Majoritatea hemangioamelor infantile nu au nevoie de tratament, intrucat vor disparea de la sine. La necesitate, putem apela cu succes la tratamentul cu laser.

Artiom COVILA, MEDIC CHIRURG: „Unda de laser este absorbita de catre pigmentul sangvin, oxihemoglobina si astfel energia laser este transformata in caldura, iar capilarul se inchide. Astfel, laserul nu arde pielea si nu lasa cicatrici.”

Terapia laser este o metoda sigura, eficienta si inofensiva de corectare a defectelor, aplicabila atat copiilor, cat si adultilor.

Artiom COVILA, MEDIC CHIRURG: „In mediu 4-6 sedinte cu interval de 3 saptamani intre sedinte.”

Desi, complicatiile hemangioamelor sunt extrem de rare, parintii trebuie sa fie precauti la aparitia si evolutia acestor tumori. 

Artiom COVILA, MEDIC CHIRURG: „Trebuie sa se adreseze la medicii specialisti, cum sunt medicii de familie sau pediatrii. Aceste hemangioame trebuie sa fie monitorizate si tratate la timp.”

Articole din aceeasi categorie