14.05.2022
Orice femeie trebuie sa stie asta! Sfaturi utile de la medicul endocrinolog, Stela Vudu despre un ciclu menstrual sanatos, dar si care sunt hormonii cei mai importanti pentru starea de bine a unei femei - VIDEO

Medicul endocrinolog, Stela Vudu, invitata in cadrul emisiunii iSanatate ne spune cum trebuie sa fie un ciclu menstrual sanatos si care sunt hormonii cei mai importanti pentru starea de bine a unei femei.

Stela VUDU, MEDIC ENDOCRINOLOG: „Insuficienta sau excesul oricarui hormon poate cauza probleme.”

Ciclul menstrual este cel mai bun indicator al sanatatii unei femei si al unui echilibru hormonal, spune medicul: „O durere puternica la menstruatie trebuie sa faca femeia sa mearga sa consulte un specialist. Un ciclu normal se repeta fiecare 21 pana la 35 de zile.”

Ce tine de obezitate, Stela Vudu spune ca aceasta apare atunci cand dupa un timp foarte indelungat, consumul caloric depaseste cheltuielile noastre energetice: „In anii 2000, portiile pe care le consumam au crescut cu aproximativ 500 calorii, fata de anii ‘90.”

Totodata, medicul afirma ca obezitatea este o boala cronica, de evolutie indelungata.

De grasimi avem nevoie mai mult decat de proteine, dar este important sa alegem sursele bune de grasimi, mentioneaza Stela Vudu.

Vorbind despre menopauza, odata cu aparitia acesteia pentru ca scade estrogenul, femeile incep sa adauge in greutate, asta este fiziologic: „Trebuie sa mancam atunci cand ne este foame.”

Articole din aceeasi categorie