11.10.2021
Povestea cumplita a copilului care a trait intr-un balon timp de 12 ani. Suferea de o boala rara, iar expunerea in lumea exterioara a insemnat moartea - VIDEO

Povestea lui a uimit lumea intreaga! David Vetter a fost supranumit si „baiatul balon”. A suferit de o boala grava care, in final, i-a adus moartea! Nici viata lui nu a fost usoara, nici a parintilor care nu si-au putut atinge copilul, nu l-am putut imbratisa sau saruta!

S-a nascut in septembrie 1971 in Texas, Statele Unite. Viata lui si a familiei nu a fost deloc usoara. Micutul David Vetter avea imunodeficienta severa combinata (SCID), iar un germen il putea ucide. Acesta manca, se juca, a si invatat, dar totul se petrecea complet diferit deoarece era inchis in camere de plastic, in baloane de plastic care il fereau de mediul exterior, de bacterii, de germeni. 

Se stie despre copiii nascuti in familia Vetter ca sufereau de boli genetice. La varsta de 7 luni, primul fiu al sotilor Vetter a murit din cauza unei boli autoimmune rare, SCID. Este o boala periculoasa, corpul nu dezvolta imunitate.

Medicii din SUA i-au fost aproape micutului in cei 12 ani de viata, nici macar o secunda nu a fost lasat supravegheat, astfel incat ei au incercat sa gaseasca o solutie salvatoare. S-au gandit sa ii faca transplant de maduva de la sora lui, dar pana atunci copilul sa traieasca izolat, intr-o camera sterila. Din pacate, celalat copil al familiei nu a avut maduva osoasa compatibila. 

In toti anii de viata, David Vetter a stat inchis in camere de platic sterila, tot ce primea in interior era atent dezinfectat, ba chiar cand era bebelus a fost botezat cu apa dezinfectata. Primea jucarii, carti sau alte obiecte in camera lui, toate acestea trecand printr-un proces atent si dificil: erau expuse unui soc termic, dupa care erau aerisite timp de 1-7 zile, pentru ca nici un microb sa nu poata ajunge in camera copilului.

Cel mai dureros era ca mama nu isi putea saruta copilul, nu il putea imbratisa, ajungea la el doar prin intermediului unor manusi cu care era prevazuta camera de polietilena.

A primit un costum de la NASA

David Vetter a primit cel mai frumos cadou cand avea aproximativ 6 ani: costumul de scafandru facut de NASA. La inceput baietelul nu a vrut sa-l imbrace, deoarece credea ca este plin cu microbi… Insa ulterior el l-a imbracat si pentru prima data in viata a putut iesi la plimbare si face mai mult de 6 pasi intr-o directie. Dupa aceasta NASA a publicat un articol despre experienta construirii unui asemenea tip de costum. Statul american cheltuise deja 1.3 milioane de dolari pentru David, scrie realitatea.net. 

A fost operat la 12 ani

Parintii si-au dat acordul ca fiul lor sa fie operat desi maduva osoasa a surorii nu era buna pentru David,. Interventia a avut un final tragic. In maduva osoasa a surorii lui David statea ascuns virusul Epstein-Barr, dar medicii la acel moment nu cunosteau acest lucru. Acest virus il are aproape fiecare om, insa sistemul imunitar nu-i permite sa se dezvolte. Insa David nu avea sistem imunitar, noteaza aceeasi sursa. 

David Vetter, ultimele cuvinte inainte sa moara

Baietelul a fost constient dupa operatie, dar nu se simtea bine: "Mama, nu cred ca functioneaza. Sunt obosit. De ce nu scoatem toate tuburile astea si sa mergem acasa?". Dupa interventia chirurgicala, mama lui David s-a putut atinge de el pentru prima data in viata. Inainte sa se stinga din viata, David le-a spus tuturor: "Va iubesc pe toti!". Au fost ultimele lui cuvinte. David a murit pe 22 februarie 1984.

Astazi exista un tratament, 14 din 16 copii cu aceasta afectiune duc o viata normala. 

 

Articole din aceeasi categorie