23.05.2021
Accesoriile dentare pentru un zambet de nota 10. Medicul stomatolog, Ina Ionitel: "Piata ne propune periile dentare electrice pe care le consider cu o treapta mai avansata decat periile manuale pentru ca ele efctueaza niste miscari ultrasonice care indeparteaza eficient placa dentara"

Zambetul este cartea noastra de vizita, si ceea ce ne ofera mai multa incredere in noi. Afla care sunt accesoriile pentru dinti, necesare pentru o igiena orala corecta, dar si un zambet perfect.

Cristina GONTA, REPORTER, SPECIALIST MEDICAL: ”Chiar daca avem o dantura sanatoasa si un zambet imaculat si sclipitor, ingrijirea zilnica a dintilor este esentiala. In prezent avem mai multe accesorii dedicate igienii.”

Ina IONITEL, MEDIC STOMATOLOG: "Piata ne propune periile dentare electrice pe care eu le consider cu o treapta mai avansata decat periile manuale pentru ca ele efctueaza niste miscari ultrasonice care indeparteaza eficient placa dentara si au niste indicatori de timp. De asemenea, aceste perii au niste sensori pentru presiune, atunci cand exercitam o presiune prea mare ele ne dau un semnal sonor."

Cristina GONTA, REPORTER, SPECIALIST MEDICAL: "Care este tehnica corecta de periaj a dintilor?"

Ina IONITEL, MEDIC STOMATOLOG:" Punem periuta la 45 de grade pe suprafata gingiei si cu miscari de maturare indepartam depunerile dentare. In niciun caz nu efectuam miscari orizontale, pentru ca ducem depunerile dentare in spatiile interdentare si nu uitam de suprafata interioara a dintilor care este de multe ori neglijata.Oricat de perfecta nu ar fi tehnica de periaj, aceasta indeparteaza doar 60 la suta din bacteriile de pe suprafetele dentare. De ce? Pentru ca celelalte 40 se afla in suprafetele interdentare. Si aici ne vin in ajutor, toate accesoriile de igiena dentara. Inainte de a peria dintii si vrem sa punem pasta de dinti nu mai spalam periuta si nu bagam cu tot cu pasta sub jutul de apa. O punem in gura doar cu pasta de dinti."

Articole din aceeasi categorie