07.05.2022
Ai auzit de doula? Cunoaste-o pe Alina Onova - cea care este alaturi de tine in timpul travaliului si nasterii: „Cordonul ombilical trebuie taiat doar dupa ce a pulsat pana la capat.” - VIDEO

Alina Onova, doula si mamica a 3 copiii ne spune totul despre recuperarea femeii dupa nastere si cum sa avem grija de sanatate in perioada postpartum, invitata in cadrul emisiunii iSanatate.

Alina ONOVA, DOULA: Cel mai important pentru o femeie este sa se pregateasca informational. Recomand sa faceti activitate fizica usoara, cum ar fi inotul, dansurile, yoga si pilates.”

Totodata, aceasta a mentionat ca femeia trebuie sa aiba grija de circulatia sangelui si a limfei, dar si hidratarea corespunzatoare: „Astea o vor ajuta sa se recupereze mai usor.”

Alina Onova a mai adaugat ca, cel mai important este ca femeia sa nu uite sa respire in timpul travaliului: „Cel mai important pentru o femeie este ca sa aiba sustinere alaturi, de asta depinde succesului procesului de nastere.”

Ce tine de frici, specialista afirma ca exista anumite temeri din cauza ca femeile nu sunt suficient de informate despre nastere.

Foarte important este faptul ca in primele secunde si minute dupa nastere, mama sa aiba contact fizic cu bebelusul: „Cea mai mare cantitate de oxitocina se elimina atunci cand bebelusul este pus la pieptul mamei.”

Totodata, cordonul ombilical trebuie taiat doar dupa ce a pulsat pana la capat, mentioneaza doula.

Invitata a mai povestit ca din placenta mamei se fac capsule placentare si sunt remediul care o ajuta pe femeie sa se recupereze mai usor dupa nastere: „Placenta contine micro si macroelemente, Vitamina B6, Vitamina E, 15 hormoni si alte substante benefice pentru femeie.”

Iar ce tine de recuperare dupa nastere, Alina Onova a spus ca: „Din toate timpurile, in toate culturile antice, mereu a existat traditia de recuperare postpartum. O femeie care nu se recupereaza dupa nastere, risca sa isi piarda sanatatea femeiasca. Este foarte important sa ne odihnim si sa stam culcate dupa nastere, astfel, organele vor reveni la locul initial.”

Articole din aceeasi categorie