14.05.2021
Cum sa te calmezi rapid in situatii de stres si sa-ti gasesti linistea sufleteasca. Daca esti afara, atinge un copac sau stai pe pamant, de preferinta cu picioarele goale

In viata fiecaruia dintre noi exista situatii in care nervii se fac simtiti. In acest caz, trebuie sa fii capabil sa-ti tii emotiile sub control si sa nu scapi nimic de sub control. Iata cateva modalitati de a te ajuta sa faci fata anxietatii rapid.

In ritmul de vietii, cuvintele „anxietate” si „stres” sunt aproape o parte integranta pentru o persoana moderna. Exista situatii in care nervii sunt la limita lor si sunt pe cale sa izbucneasca. Exact atunci este foarte util sa stii sa te calmezi rapid si sa eviti multe probleme de sanatate.

Psihologii recomanda utilizarea anumitor life-hackuri de viata in situatii in care intelegeti ca celulele nervoase distruse inutile nu vor duce la nimic bun. Desigur, in acest caz, este inutil sa faci fata stresului cronic sau depresiei, dar este foarte posibil sa eviti o izbucnire brusca de emotii.

Cea mai obisnuita tehnica este schimbare a atentiei de la situatia nervoasa este respiratia. Respira adanc, tine-ti respiratia si numara pana la zece. De asemenea, te poti concentra asupra procesului de respiratie in sine, vorbind mental si urmarind fluxul de aer in plamani si inapoi.

Inspira, aerul trece prin nas in trahee, apoi in bronhii si in plamani, aici dioxidul de carbon iese din plamani prin bronhii si trahee, iar prin nas paraseste corpul.

Se intampla adesea sa nu existe timp pentru exercitii de respiratie si este imperativ sa stii sa te calmezi rapid, folosind „metoda expres”. Cand suntem prea tensionati si suntem complet sub controlul emotiilor este neobisnuit ca mainile si intregul corp sa tremure, pulsul se accelereaza si respiratia este perturbata. Aceasta tehnica te poate ajuta: apasa degetul mare pe punctul dintre nas si buze timp de 3 secunde. Daca aceasta metoda nu ajuta imediat, repeta dupa un timp.

De asemenea, una dintre modalitatile eficiente de calmare rapida este masarea punctului situat in mijlocul barbie. Maseaza-l de 9 ori intr-un cerc intr-o directie si de 9 ori in directia opusa.

Apasarea alternativa pe tamponul fiecarui deget te va ajuta sa va linistiti rapid. Poti, de asemenea, sa le masezi pe fiecare timp de 2-3 minute.

Pentru cei care sunt in mod regulat in situatii destres, cel mai bun mod este asa-numita „impamantare”. De indata ce simti ca tensiunea te copleseste, apuca-te de ceva metalic (manerul usii, bateria, frigiderul) cu mana, porneste apa si tineti mainile sub apa pentru o vreme. Daca esti afata atinge un copac, stai pe pamant (de preferinta cu picioarele goale). Acest proces nu dureaza mai mult de 30 de secunde. In acest caz, trebuie sa inspirati brusc si sa expirati incet. In timpul „impamantarii” imagineaza-ti mental ca toata negativitatea merge in pamant si pacerea vine la tine.

Articole din aceeasi categorie