16.11.2020
In 31 de ani, chirurgul Aureliu Batrinac a salvat mii de inimi! „Toate bolile cardiace au si o solutie chirurgicala.”

Aureliu Batrinac ne povesteste totul despre evolutia chirurgiei cardiovasculare si a interventiilor minim invazive.

Citeste si :  Diabetul zaharat – niciun tratament medicamentos nu poate inlocui regimul alimentar

In editia din acest weekend, Vlada Mardari a avut in studioul emisiunii iSanatate chirurgul cardiovascular, Aureliu Batrinac, care a povestit mai multe despre acest domeniu de la noi in tara si a explicat la ce etapa se afla acum. „Chirurgia cardiovasculara in Republica Moldova s-a dezvoltat intr-o corelatie foarte stransa cu tendintele de specialitati din toata lumea. La momentul actual suntem pregatiti sa ajutam cetatenii Republicii Moldova practic pe toate domeniile. In ultimle doua decenii s-au marit foarte mult numerele de operatii, s-au diversificat procedurile. Pentru interventii putem sa abordam atat copiii, de la nou-nascuti, cat si oamenii cu varsta de 85-90 de ani. Procedurile au devenit mult mai complexe, totodata a crescut considerabil si rata de succese. Rezultatele sunt foarte bune, s-au micsorat complicatiile post-operatorii si mortalitatea post-operatorii. La moment, in Republica Moldova se poate de efectuat marea majoritate a operatiilor pe cord.”

Medicul chirurg cardiovascular, Aureliu Batrinac a mai explicat care sunt tendintele din acest domeniu. „Tendintele de dezvoltare pe diferite dimensiuni. Pana acum, medicina a ajuns la un nivel inalt de dezvoltare. Partea tehnologica, inginereasca a medicinei se dezvolta foarte mult. Cele mai actuale tendinte dintre procedurile chirurgicale sunt procedeele minim-invazive.”

Medicul chirurg cardiovascular, Aureliu Batrinac, le-a recomandat oamenilor sa se adreseze cat mai devreme la medic.

Pentru a afla mai multe despre sanatatea corpului tau si despre nutritie, urmareste emisiunea iSanatate pe PRO TV, unde Vlada Mardari aduce cei mai buni specialisti care stiu totul din domeniul sanatatii.

Citeste si :  Recuperarea rapida – unul din avantajele principale a interventiilor minim invazive

Sursa foto: iSanatate

Articole din aceeasi categorie