PRP sau terapia cu plasmă bogată în trombocite este o procedură în care propria plasmă a pacientului este injectată în anumite zone ale corpului.
PRP(platelet-rich plasma) – procedură medicală în care plachetele sanguine din propriul sânge sunt reintroduse pentru a stimula regenerarea și vindecarea țesuturilor.
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „Trombocitele vin și atrag alte trombocite și creează în corpul pacienților reacții de vindecare. În locul unde se injectează plasma, vin factori de creștere și ca urmare factori de regenerare și are loc stimularea producției de colagen și elastină.”
Cunoscută ca terapia Vampir, această procedură este extrem de eficientă în cosmetologie, mai ales când este combinată cu ozonul.
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „Beneficiile terapiei combinate sunt: efectele se cuplează, al doilea, pacientul simte mai puțină durere la injectare, și trei este faptul că după, recuperarea este mult mai rapidă.”
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „Odată ce este ozonată, plasma devine dublu eficace pentru pacienții noștri. Este pentru întinerire, fermitate, pielea devine de o calitate mult mai bună, ridurile mai fine se reduc în cantitate, ridurile profunde se nivelează, se umplu, pentru că vin mai mult colagen și elastină, și ajută pentru regenerarea pielii.”
Ozonul este recunoscut pentru efectele sale antibacteriene, antiinflamatorii și capacitatea sa de a stimula regenerarea țesuturilor.
PRP cu ozon se folosește nu doar în cosmetologie, fiind utilizat în tratarea alopeciei, celulitei, cearcănelor, inclusiv în medicina sportivă, pentru tratarea articulațiilor.
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „Procedura este de 30-40 minute, depinde câte zone pacientul ar dori să le îmbogățim. Dacă vorbim de câte proceduri ar fi necesare, totul depinde de pacient și de ce așteptări are.”
Pentru a efectua această procedură, se recoltează aproximativ 10-20 ml de sânge, care este centrifugat, pentru a separa plasma de componentele celulare. Apoi, plasma rezultată este îmbogățită cu ozon și injectată în zona dorită.
Prin centrifugare se separă plasma de componentele celulare. Această plasmă este îmbogățită cu ozon și injectată în zona dorită.
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „Avem un aparat german care transformă oxigenul în O3, ozon. Este un aparat care nu creează ozon pur, este un complex de gaze oxigen-ozon. Are o cantitate de ozon echilibrată pe care noi o setăm și suntem siguri că această doză nu variază.”
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „Pregătim pielea feței pacientului, o curățim de toate impuritățile. Aici avem o piele care necesită tratament în cazul acneei. Ozonul fiind un preparat bactericid, fungicid și virucid, iar în cazul dat ar fi o bacterie care îi afectează pielea. Și introducem treptat acest component natural.”
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „Este un produs 100% natural și biocompatibil, nu avem riscuri de a face infecții, de reacții alergice, de a face șoc anafilactic”.
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „Unicul moment pe care ar putea să îl aibă pacientul, o hiperemie locală și o durere de după, dar care trece foarte repede. Ozonul este un antiinflamator și un antalgic deosebit, iată de ce în combinație va fi o recuperare mai bună după procedură.”
La finalul procedurii, obligatoriu se aplică crema cu protecție solară. Există câteva reguli de îngrijire a pielii după PRP ozonat.
Adriana BOTEZATU, MEDIC TERAPEUT: „În primul rând este protecția solară și în următoarele zile este de dorit să nu fie un machiaj foarte agresiv. Desigur se evită bronzul măcar o săptămână. Dacă pleacă în vacanță, atunci procedura să fie efectuată măcar cu o săptămâna înainte.”