31.03.2022
Planifici o sarcina? Afla de la ginecologul, Diana Mitriuc, cum sa te pregatesti corect inainte de a deveni parinte, sambata la iSanatate - VIDEO

In cazul in care planifici o sarcina, trebuie sa te pregatesti corect. Afla de la ginecologul, Diana Mitriuc, invitata in cadrul emisiunii iSanatate mai multe sfaturi pentru cuplurile care vor sa devina parinti.

Sambata, la iSanatate

Adenoizii la copii, de ce apar si cum ii tratam?

- Medicul ORL, Lucia Gariuc, ne spune care sunt cauzele problemelor de adenoizi la copii si cum sa avem grija corect de igiena nazala a celor mici.

Beneficiile cititului pentru cei mici

- Cititul de la varste fragede ofera o multime de beneficii pentru copii. Vestea buna e ca niciodata nu este prea devreme sa pui bazele unei pasiuni pentru lectura, inca din copilarie. Afla de la librar cum sa alegi cartile potrivite pentru a-i starni interesul celui mic la orice varsta.

Diagnosticul si tratamentul displaziei de sold la copii

- Examinarea ecografica a articulatiei soldului la nou-nascut si sugar este metoda cea mai indicata pentru diagnosticul precoce al displaziei de dezvoltare a soldului. In prezent, se considera ca aceasta examinare ar trebui sa devina metoda de screening, pentru ca in majoritatea cazurilor copii nu prezinta semne clinice la nastere, iar intarzierea diagnosticului scade sansele de vindecare completa.

Cum ne pregatim corect pentru o sarcina?

- Diana Mitriuc, medic obstetrician-ginecolog, vine cu sfaturi pentru cuplurile care planifica o sarcina.

Idee pentru mic dejun

- Daca nu mai stii ce sa gatesti la mic dejun, astazi te poti inspira din reteta ce ti-o propune Alexandr Remizov, bucatar sef al unui restaurant. Prepara o reteta simpla, croisant cu somon si spanac.

Totul despre hernioplastia laparoscopica

- In ultimii ani, chirurgia implementeaza tehnici minim invazive, care au beneficii atat pentru medici, cat si pentru pacienti. Hernioplastia laparoscopica, metoda recunoscuta pentru tratamentul herniei inghinale se numara printre ele. Reporterul iSanatate, Olesea Cechir, a asistat la o astfel de interventie si iti aduce imagini direct din sala de operatii.

Ce este un aligner?

- Tratamentul ortodontic a evoluat cu pasi rapizi in ultimele decenii, avand progrese tehnologice evidente, concepute conform cerintelor pacientilor. Astazi aflam tot ce trebuie sa stim despre sistemul de indreptare a dintilor cu aligneri.

Articole din aceeasi categorie