11.06.2022
Ai pofta de ceva dulce, dar iti doresti sa mananci sanatos? Astrologul Corina Leonte iti sugereaza doua retete perfecte, care sunt benefice pentru organism, dar si foarte delicioase - VIDEO

Orice persoana simte, uneori, o dorinta puternica de a manca ceva dulce, iar pana nu isi satisface aceasta dorinta, nu se poate linisti. In astfel de cazuri, astrologul Corina Leonte, te sfatuie sa optezi pentru dulciuri sanatoase, pe care le poti pregati cu usurinta si in conditii de casa. Despre ce este vorba, vezi in reportajul ce urmeaza. 

Corina LEONTE, ASTROLOG: „Iti prezint astazi dulciuri sanatoase din ayurveda”. 

Pentru desert avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- Nuci caju

- Nuci fistic

- Zahar de cocos

- Unt ghee sau unt de cocos

- Cardamon

Corina LEONTE, ASTROLOG:„Sa dam start procesului! Intai de toate, vom avea nevoie sa maruntim nucile caju. Aceste nuci maruntite le vom praji pe tigaie cu unt ghee. In momentul in care nucile au obtinut o culoare aurie, adaugam jumatate de lingurita de cardamon. In acelasi moment, adaugam zaharul de cocos. Prajim totul pana in momentul in care zaharul se topeste. Amestecul pe care l-am primit il aranjam in farfurie. Il lasam sa se raceasca, dupa care formam din el bilute. Macinam nucile de fistic. In nucile macinate rostogolim biluetele noastre”.

Aceste dulciuri se combina de minune cu un Masala chai.

Corina LEONTE, ASTROLOG: „Ceaiul masala este o bautura ayurvedica, care consta dintr-un amestec de condimente si ceaiul rooibos”.

Pentru Masala chai avem nevoie de:

- Ceai rooibos

- Fenicul

- Seminte de coreandru

- Boabe de piper negru

- Anason

- Seminte de schinduf

- Turmenic praf sau uscat (daca e uscat, trebuie ras prin razatoare)

- Ghimbir proaspat sau praf

- Scortisoara

- Cuisoare

- Carmadon

- Jumatate de pahar de lapte de vaci sau lapte vegetal. 

Corina LEONTE, ASTROLOG:„Punem la fiert apa si in timp de fierbere adaugam ingredientele. Primul ingredient va fi ceaiul de rooibos. Apoi, adaugam ghimbirul ras prin razatoare, scortisoara, cuisoarele, boabele de piper negru, semintele de fenicul, cardamon, coreandru, semintele de schinduf, anason si turmericul. Amestecam toate condimentele si le lasam pentru un minut sa fiarba. La sfarsit, adaugam laptele de cocos. 

De asemenea, trebuie sa indulcim ceaiul. Eu folosesc zaharul de strugure. Putem folosi zahar de trestie sau oricare alt indulcitor. Ultima etapa este strecurarea ceaiului”.  

Corina LEONTE, ASTROLOG: „Sunt sigura ca uneori ai nevoie de ceva dulcisor. Eu iti sugerez sa optezi pentru un dulce sanatos. Poti pregati bilute din orice nuci, pe care le ai acasa si un Masala chai din orice condimente pe care le ai la indemana”.

Articole din aceeasi categorie