19.04.2021
Isi pierd sau nu legumele si fructele din vitamine dupa ce sunt gatite termic? Afla raspunsul de la nutritionista Victoria Ursu

Probabil v-ati intrebat macar o data in viata daca legumele si fructele isi pierd sau nu din valorile benefice, dupa ce sunt pregatite la foc. Raspunsul la aceasta intrebare l-am gasit pe pagina de instagram a nutritionistei, Victoria Ursu. 

Isi pierd sau nu legumele si fructele din vitamine dupa ce sunt gatite termic? Afla raspunsul de la nutritionista Victoria Ursu

Vitaminele liposolubile A, D si E sunt rezistente la temperatura inalta, pot fi incalzite si nu sunt distruse prin gatit. Pentru ca sunt vitamine uleioase, pot rancezi la contactul prelungit cu aerul. Deci va trebui sa pastram nucile, uleiul, untul de vaci in recipiente bine inchise.⠀⠀⠀

Cum sa-ti ingrijesti corect tenul: sfaturi si recomandari de la esteticiana, Iulia Badarau - VIDEO⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Cu vitaminele hidrosopubile B si C e invers - sunt distruse rapid la fierbere si se oxideaza la contactul cu oxigenului. Vitamina C e cea mai fragila, in timp de maximum 30 minute o regasim activa intr-un suc imediat stors. La 2 zile de la culegere, cantitatea vitaminei C se reduce cu 50%.⠀⠀

Nutritionista Victoria Ursu a mentionat ca nu recomanda: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- procurarea si depozitarea fructelor/legumelor pe termen lung la frigider.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- alegerea acestora in forma ofilita.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
- prepararea compoturilor sau smoothiurilor, deoarece se pierd vitaminele hidrosolubile.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Astfel, pentru ca sunt atat de sensibile, organismul nu face rezerve de vitamine B si C, deci, va trebui zilnic sa le consumam prin abordarea unei diete echilibrate.

 

Articole din aceeasi categorie