Daca o femeie se confrunta cu problema caderii parului dupa nastere, atunci pentru a minimiza caderea parului, trebuie sa le tratezi cu o foarte repede - foloseste masti cu ingrediente naturale, ia vitamine si evita stresul.
Cauzele caderii parului dupa nastere
In fiecare zi pierdem in medie de la 50 pana la 100 de fire de par, iar acesta este un proces complet normal. Caderea parului poate fi agravata de anumite afectiuni medicale sau de efectele secundare ale anumitor medicamente. In plus, caderea parului devine mai activa la o femeie in perioada de la una la cinci luni dupa nastere. Acest proces este, de asemenea, considerat norma. Principala cauza a caderii parului dupa nastere, medicii o numesc modificari hormonale in organism in timpul si dupa sarcina.
In fiecare zi, aproximativ 90% din parul nostru trece printr-o faza de crestere activa, in timp ce aproximativ 10% din parul nostru se odihneste, adica este in repaus. Parul incepe sa cada imediat dupa o perioada de inactivitate. Toate acestea constituie procesul normal de crestere si pierdere a parului. In timpul sarcinii, hormonii feminini incetinesc acest proces. De aceea, multe mame insarcinate cresc parul atat de gros in timpul sarcinii.
Dupa nastere, nivelurile hormonale sunt inca instabile. Nivelul hormonilor incepe sa scada de la a treia luna dupa nastere. In aceasta perioada, femeia care a nascut incepe sa piarda parul care era odihnit in timpul sarcinii, dar care nu a cazut. Cu alte cuvinte, motivul caderii parului dupa nastere este ca ramane pe cap putin mai mult decat ar fi trebuit.
In legatura cu caderea parului dupa nastere, majoritatea tinerelor mame incep sa se ingrijoreze, gandind ca acest proces va continua necontrolat si se vor forma pete chele pe cap. Cu toate acestea, daca nu exista alte motive legate de sanatate pentru pierderea parului dupa nastere, atunci parul va fi bine. Un astfel de motiv ar putea fi, de exemplu, un deficit de nutrienti. Dar, in cazul general, tocmai acele fire de par care au cazut erau deja in repaus si ar fi cazut deja daca sarcina nu ar fi impiedicat acest lucru. Locul lor va fi luat de alte fire de par care intra activ in stadiul de crestere.
Desigur, parul care ramane in baie este oarecum demoralizanta. Este important sa intelegi ca pierderea excesiva a parului dupa nastere este o afectiune normala care afecteaza 40-50 la suta dintre femei.
Daca femeia inca pierde parul excesiv pana la a cincea luna dupa nastere si, in plus, are alte simptome, cum ar fi oboseala, atunci exista toate motivele pentru a crede ca exista o problema de sanatate si ar trebui sa solicitati ajutorul medicului.
Caderea parului dupa nastere: tratament
In general, este imposibil sa te opui caderii parului dupa nastere cu ceva care ar rezolva fundamental problema. Cu toate acestea, caderea parului poate fi redusa la minimum, tratand-o cu moderatie. Cel mai simplu tratament pentru caderea parului dupa nastere este ingrijirea imbunatatita a parului. De exemplu, nu este nevoie sa-l piepteni in timp ce este umed (la urma urmei, in acest moment firele sunt cele mai fragile). De asemenea, este recomandabil sa te abtii de la coafarea parului intr-o coada de cal sau in orice alta metoda in care parul este foarte intins.
Vitaminele sunt dintre putinele tratamente pentru caderea parului dupa nastere. Sa incepem cu vitaminele B. Consumul unei femei cu alimente bogate in vitamine B o poate ajuta sa faca fata pierderii parului postpartum. Unul dintre motivele eficientei acestor vitamine se datoreaza faptului ca acestea sunt direct implicate in administrarea de nutrienti si oxigen la nivelul scalpului, care sunt necesare pentru cresterea parului. De exemplu, vitaminele B6 si B12 sunt foarte importante pentru producerea de celule rosii din sange, care transporta substante nutritive si oxigen in tot corpul. Si pe langa dietele care contin alimente bogate in vitamine B, medicii recomanda si utilizarea sampoanelor care contin biotina, care face parte, de asemenea, din acest complex vitaminic.
O alta vitamina pe care expertii o recomanda pentru tratarea caderii parului dupa nastere este vitamina C. Actiunea sa antioxidanta poate proteja foliculii de par si stimula cresterea parului. In plus, vitamina C este esentiala pentru producerea de colagen, care este o parte importanta a structurii vaselor de sange, care servesc drept sistem de transport prin care nutrientii si oxigenul din celulele rosii din sange sunt transportate la nivelul scalpului.
In cele din urma, o alta vitamina care joaca un rol important in tratamentul caderii parului dupa nastere este vitamina E. Este cunoscuta in primul rand pentru proprietatile sale antioxidante, dar acesta nu este singurul sau beneficiu. Pe langa faptul ca este responsabila pentru protejarea organismului de efectele daunatoare ale radicalilor liberi, vitamina E protejeaza si membranele celulare din tot corpul si promoveaza vasele de sange sanatoase. Toate acestea ajuta la asigurarea livrarii neintrerupte de substante nutritive si oxigen catre scalp si par.