23.12.2021
A nascut primul ei copil la 48 de ani, dupa 18 sarcini pierdute, in ultimii 16 ani

A nascut primul ei copil la 48 de ani, dupa 18 sarcini pierdute, in ultimii 16 ani. Pentru Louise Warneford din Wiltshire, Anglia, orice tentativa de a deveni mama avea sa se transforme intr-o tragedie.

A suferit nu mai putin de 18 pierderi de sarcina, vreme de 16 ani, timp in care nu si-a dorit decat sa poata simti bucuria unei mame care isi tine pruncul in brate. Insa sfarsea mereu sa simta doar tristetea unei mame care isi pierde copilul, inainte sa ajunga sa il cunoasca.

La toate acestea s-au adunat si costuri de peste 80.000 de lire pe tratamente de fertilitate. Acum, la 48 de ani, Louise se declara cu adevarat implinita. A devenit mama unui baietel, o raza de minune care i-a aparut in viata atunci cand credea ca va renunta.

„A fost cea mai grea perioada din viata mea, insa a meritat sa nu ma dau batuta. A meritat sa-l am in viata mea pe acest copil cu adevarat miraculos”.

Louise si sotul ei Mark s-au cunoscut in 1999. A stiut din prima clipa ca el este barbatul alaturi de care vrea sa-si intemeieze o familie.

„Eu cu Mark am inceput sa „lucram” la copil inca de cand aveam 32 de ani. Totusi, din cauza unei vasectomii pe care Mark si-o facuse in timpul unei relatii anterioare, lucrurile s-au complicat. Asa ca am mers la un specialist in fertilitate sa vedem care e cea mai rapida solutie la care putem apela, iar ei au sugerat o inseminare cu sperma.

Am cautat un donator care sa aiba calitatile fizice asemanatoare cu cele ale lui Mark. Am ramas insarcinata de mai multe ori, insa de fiecare data ajungeam sa pierd sarcina in jurul saptamanii 14.

Eram devastata atunci cand inima lor inceta sa mai bata. E greu de explicat in cuvinte ce simti atunci cand pierzi o sarcina. Nu e ca orice alta pierdere, e diferita. De fiecare data imi ridicam moralul singura si imi spuneam ca de data asta vom reusi sa avem familia pe care ne-o dorim, iar apoi pierdeam sarcina si nu ma mai puteam opri din plans. Iar lucrurile acestea s-au tot repetat ani de zile.”

Dupa 18 sarcini pierdute, simtea ca nu mai poate continua. Medicul a sfatuit-o sa mai incerce o singura data.

„Nu voi uita niciodata ziua in care am auzit de la medic in sala de nasteri: „Asteptarea celor 16 ani a meritat””. Bebelusul William a venit pe lume la 37 de saptamani prin cezariana.

„Suntem familia perfecta acum si ma simt in final completa. Avem si un nepot acum, astfel ca la varsta de doar 10 luni, William a devenit si… unchi!”, a mai spus Louise.

O poveste impresionanta de viata! Alexandru Cotici, neurochirurgul care a salvat viata antrenorului echipei de fotbal Manchester United, Sir Alex Ferguson, sambata la iSanatate - VIDEO

Articole din aceeasi categorie