09.02.2022
Boala Meniere - afectiunea care provoaca vertij, dezechilibru si probleme cu auzul. Olga Gavriliuc, medic neurolog ne spune cum poate afecta viata de zi cu zi

Boala Meniere este o afectiune care provoaca vertij, dezechilibru si probleme cu auzul. Boala Meniere este cauzata de acumularea de lichid in interiorul urechii. Medicii nu sunt siguri de ce se acumuleaza lichidul.

Persoanele cu boala Meniere au aceste 3 simptome:

Vertij – acesta este termenul medical pentru atunci cand te simti ametit si parca te invartesti, te legeni sau te inclini. De asemenea, s-ar putea sa simti ca camera se misca in jurul tau. Unii oameni cu vertij au greata si voma. Persoanele cu boala Meniere au de obicei episoade de vertij care pot incepe brusc si pot dura cateva minute pana la cateva ore.

Tinitus – acesta este termenul medical pentru atunci cand auzi un zgomot de bazait, tiuit sau suierat la una sau uneori la ambele urechi. Acest zgomot poate veni si dispare cu episoade de vertij sau poate aparea separat.

Pierderea auzului – este posibil sa iti pierdezi temporar auzul sau sa observi ca nu poti auzi la fel de bine in timpul unui episod de vertij. In timp pierderea auzului poate deveni incet permanenta.

Unii oameni cu boala Meniere au, de asemenea, o senzatie de presiune in urechi, a scris doctorul intr-o postare pe pagina sa de Facebook.

10 sfaturi daca vrei sa te lasi de fumat. Pune-le in practica si vei scapa mai usor de tigari

Articole din aceeasi categorie