20.11.2021
Cele patru stadii ale cancerului. Preventia si depistarea precoce a acestei boli. Iulia Cretu-Lisnic, medic oncolog: „Stadiile 1 si 2 sunt cancerele depistate devreme, vindecabile si care omul poate trai cu acest cancer” - VIDEO

Iulia Cretu-Lisnic, medic oncolog a fost invitata in cadrul emisiunii iSanatate, unde a vorbit despre evolutia medicinei in tratamentul cancerului.

Medicul a vorbit despre tratamentul propriu-zis si cat de mult ne ajuta tehnologiile in acest sens.

„Stadiile 1 si 2 sunt cancerele depistate devreme, vindecabile si care omul poate trai cu acest cancer, iar anumite etape de tratament pot fi evitate dar sunt situatii cand si in aceste stadii se poate aplica si chimioterapia,” a spus medicul oncolog.

„Stadiile 3 si 4 sunt mai avansate, insa oricum sunt curabile si pot fi tratabile complet, pentru asta sunt aplicate tratamentul chimioterapic,” a mai adaugat Iulia Cretu-Lisnic.

Prin urmare, chimioterapia difera ca durata de tratament, fiindca depinde de scop, perioada, fie preoperatorie, postoperatorie sau scopul tratamentului poate fi paliativ, care dureaza toata viata.

Ai grija de sanatatea plamanilor tai! Bronhopneumopatia obstructiva cronica, ramane patologia ignorata. Alexandru Corlateanu, medic pulmonolog: „Apare in special la marii fumatori si la persoanele ce au depasit varsta de 40 de ani”

Articole din aceeasi categorie