Muraturile sunt nelipsite de pe mesele romanilor in timpul sezonului rece, iar medicii spun ca cele obtinute prin fermentare reprezinta una dintre ele mai sanatoase garnituri.
Beneficiile muraturilor pentru persoanele sanatoase

Si asta, datorita aportului de probiotice, vitamina C, fibre solubile si insolubile. Muraturile sunt o sursa generoasa de antioxidanti, ajuta digestia, protejeaza ficatul, calmeaza crampele musculare, rehidrateaza rapid si scade nivelul de colesterol din sange.

Insa le pot face si rau persoanelor cardiace si hipertensive. Acestea nu trebuie sa consume muraturi, din cauza cantitatii mari de sodiu pe care o contin.
Contraindicatii pentru muraturi. Bolile care nu va permit sa le mancati

Potrivit doc.ro, un castravete murat contine intre 500 si 1.100 grame de sodiu, ceea ce inseamna mai bine de jumatate din doza zilnica permisa. Totusi, le pot gusta daca le desareaza bine inainte.
De asemenea, cei care au probleme renale au intrezis la muraturi. Sarea din legumele murate, precum si din zeama solicita foarte tare rinichii afectati de anumite afectiuni, precum rinichi polichistic sau insuficienta renala cronica.

Sunt contraindicate si persoanelor care sufera de gastrita sau ulcer. Muraturile cresc riscul aparitiei cancerului la stomac prin posibila iritatie permanenta a stomacului.