19.04.2021
Cum sa ne mentinem plamanii sanatosi. Vezi cateva metode naturale de curatare a plamanilor

Cu ajutorul acestor tehnici poti curata plamanii de mucus si agentii care produc iritatii, ameliorand congestia pieptului si alte simptome inconfortabile. Sanatatea plamanilor este vitala si, din fericire, aceste organe se curata si se regenereaza singure in momentul in care nu mai sunt expusi agentilor poluanti, precum fumul de tigara. Odata ce plamanii au fost expusi in fata acestora, pieptul e poate simti plin, congestionat sau inflamat, iar asta pentru ca se produce o acumulare de mucus in plamani pentru a prinde microbii si patogenii, ceea ce contribuie la senzatia de greutate.

Cu ajutorul anumitor tehnici poti curata plamanii de mucus si alti agenti care produc iritatii, ameliorand congestia pieptului si alte simptome inconfortabile. Unele dintre aceste metode ajuta la deschiderea cailor, imbunatatirea capacitatii plamanilor si reducerea inflamatiilor, iar astfel sunt reduse efectele poluarii si fumatului asupra plamanilor.

Emisiunea iSanatate cu Vlada Mardari, din 17.04.2021

Terapia cu abur

Terapia cu abur implica inhalarea vaporilor de apa pentru a deschide caile si pentru a ajuta plamanii sa scurga mucusul. Persoanele care sufera de afectiuni pulmonare vor observa ca simptomele se inrautatesc atunci cand aerul este trece si uscat. Acest climat poate usca membrana mucoasa a cailor respiratorii si astfel este restrictionata circulatia sangvina. Aburii in schimb aduc caldura si hidratare a cailor respiratorii, iar astfel respiratia este imbunatatita.

Exercitiile fizice curata plamanii

Exercitiile fizice facute cu regularitate pot imbunatati sanatatea fizica si mentala si, totodata, pot ajuta la scaderea riscului aparitiei mai multor afectiuni de sanatate precum boli cardiovasculare sau accident vascular cerebral. Antrenamentele fizice forteaza muschii sa lucreze mai mult, ceea ce creste respiratia si rezulta mai mult oxigen in muschi. De asemenea, circulatia sangelui este imbunatatita, iar organismul este mai eficient in indepartarea excesului de dioxid de carbon pe care-l produce in timpul exercitiilor fizice. Corpul va incepe sa se adapteze, iar muschii vor stii cum sa foloseasca oxigenul eficient astfel incat sa produca mai putin dioxid de carbon.

Vezi cat de bine joaca tenis bloggerita Tatiana Koberidze. "Dezvolta bine coordonarea si gandirea

Ceaiul verde

Ceaiul verde contine numerosi antioxidanti care ajuta la reducerea inflamatiilor pulmonare. Acesti compusi pot proteja tesutul pulmonar de efectele daunatoare sau de inhalarea fumului. Un studiu la care au luat parte peste 1000 de adulti din Coreea sugereaza ca persoanele care beau cel putin doua cani de ceai verde pe zi imbunatatesc functiile plamanilor.

Articole din aceeasi categorie