19.01.2022
Cum stai cu sanatatea inimii? Afla in 30 de secunde cu acest test!

Un simplu test te poate ajuta sa iti dai seama cum stai cu sanatatea inimii. Ai nevoie de un lighean cu apa rece si de cuburi de gheata!

Testul pentru sanatatea inimii dureaza doar 30 de secunde si iti poate spune daca ai probleme cu circulatia sangelui. Vezi in ce consta si cum se interpreteaza rezultatele! 

Inima este un organ care nu prea da semne ca este ceva in neregula decat atunci cand lucrurile se agraveaza. Prin urmare, ajungem la medicul cardiolog abia cand inima inteapa, doare sau avem palpitatii.

Un simplu test te poate ajuta sa iti dai seama daca inima ta functioneaza in parametri normali. Ai nevoie de un lighean cu apa rece si de cateva cuburi de gheata!

Acest test este foarte simplu, dureaza doar 30 de secunde si poate fi facut de oricine. Iata in ce consta!

Tu stii cat de sanatosi sunt plamanii tai? Dumitru Chesov, medic pneumolog, despre importanta spirometriei: „Acest test ne ajuta sa evaluam functia plamanilor, cum aerul trece prin caile respiratorii” - VIDEO

Testul inimii in 2 pasi simpli

Sanatatea inimii poate fi evaluata printr-un simplu test, pe care il poti face chiar la tine acasa.

Primul pas: toarna apa rece intr-un lighean si adauga cateva cuburi de gheata.

Al doilea pas: tine ambele maini in apa timp de 30 de secunde, nici mai mult, nici mai putin – foloseste un cronometru.

Interpretarea „rezultatelor”

In urma acestui test, exista doua rezultate posibile:

1) Scoti mainile din apa si degetele tale se inrosesc – semn bun! Inseamna ca inima ta functioneaza brici, circulatia periferica este in parametri si nu ai probleme legate de oxigenarea sangelui.

Cu toate acestea, tine cont de masurile de preventie. Renunta la fumat, daca ai acest viciu, mananca sanatos, evita sedentarismul, fa zilnic miscare, tine regim special daca trebuie sa dai jos surplusul ponderal, consuma alcool cu moderatie si, desigur, fa-ti periodic analizele de sange, precum si un control anual la medicul cardiolog.

2) Scoti mainile din apa si degetele se invinetesc– nu-i bine deloc! Inseamna ca ai probleme cu circulatia sangelui si nivelul oxigenului este scazut.

Ca sa iti recapeti culoarea normala, maseaza sau incalzeste zona. In cazul in care culoarea degetelor este in continuare albastruie, ar fi bine sa programezi o consultatie la medicul cardiolog!

Mai mult, daca prezinti si alte simptome, precum durere de cap, senzatie de sufocare, durere in piept, transpiratie abundenta, amorteala in brate, picioare, degete, maini, stare de lesin, solicita ajutor medical de urgenta!

De ce pocnesc oasele – boala responsabila care apare la peste 50% din populatie!

Articole din aceeasi categorie