Daca va aflati intr-un mediu cu mult fum sau vant puternic, lacrimarea ochilor este o reactie normala. La fel se intampla si in cazul in care iti intra ceva in ochi - o particula de praf, o insecta, o geana etc. Insa, potrivit TheSun, lacrimarea ochilor este rezultatul si urmatoarelor probleme:
Te poti confrunta cu o alergie oculara cauzata de polen, spori de mucegai, praf, fire de par de la animalul de companie, acarieni sau iritanti: parfum, vapori chimici etc;
Ai o infectie la ochi, cum este conjunctivita;
Canalele tale lacrimale sunt blocate. Atunci cand se intampla acest lucru, lacrimile raman blocate in sacul lacrimal si cresc riscul de infectie, iar ochii produc un lichid galbui sau o lacrimare excesiva;
Suferiti de ectropion, o afectiune in care pleoapa se intoarce spre exterior, sau entropion, atunci cand pleoapa se intoarce spre interior;
Va confruntati cu sindromul ochiului uscat - acest lucru poate determina ochii sa produca mai multe lacrimi;
In cazul bebelusilor, lacrimarea excesiva se produce deoarece canalele lor lacrimale nu sunt dezvoltate suficient. Acest lucru se amelioreaza pana implinesc un an de viata.
De asemenea, lumina de la ecranul calculatorului poate cauza lacrimarea ochilor, mai ales cand petreceti ore in sir in fata lui.
CUM POTI TRATA OCHII CARE LACRIMEAZA
Daca lacrimarea excesiva nu te deranjeaza si nu dureaza mult, o poti lasa sa treaca de la sine. Insa, atunci cand devine o problema, este nevoie de ajutorul medicului si de tratament.
Folositi picaturi pentru ochi daca aveti ochii uscati sau o infectie oculara sau medicamente contra alergiei. In cazul in care banuiti ca suferiti de o afectiune ale pleoapelor, este posibil sa aveti nevoie de o operatie, fapt ce necesita consutul unui medic specialist.
Daca petreceti timp indelungat in fata calculatorului, folositi o pereche de ochelari cu lentile de protectie pentru computer.
Atunci cand lacrimarea ochilor persista, consultati medicul oftalmolog.