23.12.2021
Fetita alergica la apa, inclusiv la propriile lacrimi: „Ni se rupe inima, spune ca o arde!”

Fetita alergica la apa, inclusiv la propriile lacrimi: „Ni se rupe inima, spune ca o arde!” O fetita este alergica la apa, iar simptomele sunt destul de severe. Cazul micutei Ivy Angerman a facut inconjurul presei dupa ce a fost diagnosticata cu o boala rara.

Medicii i-au pus diagnosticul de urticarie acvagenica, o boala rara care ii afecteaza pielea de fiecare data cand intra in contact cu lichide.

Practic, fetita este alergica la apa, iar starea ei se agraveaza inclusiv cand plange. Atat apa cat si lacrimile ii provoaca dureri asemanatoare cu arsurile de gradul al III-lea.
Atunci cand Ivy plange, fata incepe sa i se inroseasca si e chinuita de dureri.

„Inca nu ne putem obisnui cu ideea ca are aceasta boala. Ni se rupe inima”, marturiseste mama fetitei.

Somnul pe partea stanga influenteaza sanatatea cum nu te-ai fi gandit vreodata

Durerea provocata de lacrimi este nimic pe langa cea de la baita. Inainte sa primeasca acest diagnostic, sa devina alergica la apa, fetita iubea sa faca baie si sa se balaceasca. Acum, plange si tipa de durere, iar pentru mama ei e cel mai greu sa asiste la asa ceva.

„Am incercat multe lucruri care sa-i usureze durerea, dar nimic nu functioneaza”, spune mama fetitei.

Reactia poate sa dureze de la 15 minute la o ora. Temporar, singurele medicamente care o mai pot ajuta sa suporte durerea mai usor sunt antihistaminicile. In curand, insa, ea va dezvolta o imunitate la ele si nu isi vor mai face efectul.

Tot ceea ce poate face mama fetitei este sa o tina cat mai departe de apa, pe cat posibil. Din acest motiv, serile de baita au loc doar de doua ori pe saptamana.

„Ne este foarte frica de ce va urma. Ma intreb daca intr-o zi nu i se va umfla gatul cand va bea apa. Nu stim daca va merge la gradinita sau ce job ar putea avea in conditiile astea”, a mai spus mama fetei intr-un interviu pentru People.

O poveste impresionanta de viata! Alexandru Cotici, neurochirurgul care a salvat viata antrenorului echipei de fotbal Manchester United, Sir Alex Ferguson, sambata la iSanatate - VIDEO

Articole din aceeasi categorie