11.11.2021
Moon Yoga - iti pregateste corpul pentru un somn odihnitor. Eugenia Pasat, instructoare de yoga: „Odata ce tu practici, te reconectezi cu corpul tau, esti foarte sensibil la senzatiile din corpul tau si esti atent la tot ce se intampla in jurul tau” - VIDEO

Este actrita de meserie, si totusi, Eugenia Pasat si-a gasit refugiul in yoga, pentru a fi in echilibru si armonie. Afla mai multe dintr-un reportaj marca iSanatate.

Eugenia PASAT, INSTRUCTOARE DE YOGA: „Dupa anul intai de actorie, am ales ca sa ma regasesc cu mine si sa fiu intr-o balanta cu mine, de asta am ales yoga.”

Pentru cei care rezoneaza cu ea si gandesc similar, Eugenia a decis sa organizeze sesiuni de yoga, si nu oricare, ci Moon Yoga. Ce legatura insa exista intre Luna si acest tip de miscare?

Eugenia PASAT, INSTRUCTOARE DE YOGA: „Momentul in care eu studiam yoga, am dat de Chandra am inceput sa o practic si pentru mine s-a deschis o alta lume, eu asta vorbesc, eu asta simt.”

Cuvantul chandra inseamna „luna” din sanskrita. La fel ca Salutul Soarelui, sau Surya Namaskar, Salutul Lunii, adica Chandra Namaskar reprezinta niste miscari executate intr-o anumita consecutivitate. Acestea sunt benefice in special seara, pentru a calma si relaxa corpul, pregatindu-l pentru un somn odihnitor. 

Cristina LUNGU: „Pentru mine este o relaxare foarte mare, eu de asta si am venit la yoga ca sa fiu mult mai calma. Eugenia si toti cei care vin la ea pentru a practica yoga, sunt, de fapt, prieteni, care petrec timpul si in afara antrenamentelor, facand schimb de experiente sau idei.”

Eugenia PASAT, INSTRUCTOARE DE YOGA: „E mai mult decat un simplu antrenament, sunt oameni care vibram in aceleasi energii prin schimbul si cresterea aceasta pentru ca e un stil de viata.”

Ioana ISAC: „Mi se pare ca noi, oamenii de fapt ne autocunoastem pe noi prin alti oameni si atunci te descoperi si pe tine.”

Eugenia PASAT, INSTRUCTOARE DE YOGA: „Odata ce tu practici yoga, tu te reconectezi cu corpul tau si esti foarte sensibil la senzatiile din corpul tau si tu esti atent la tot ce se intampla in jurul tau.”

Ioana ISAC: „Am invatat sa ma iubesc sanatos, am invatat ce este armonia dintre minte corp si suflet.”

Eugenia PASAT, INSTRUCTOARE DE YOGA: Daca tu intri in yoga, tu mereu vrei continuu sa o practici.”

Yoga, ca stil de viata, presupune si un stil alimentar mai diferit decat al majoritatii oamenilor.

Eugenia PASAT, INSTRUCTOARE DE YOGA: „Da, eu am dieta asta yoghista, eu nu mananc carne, peste, oua, ceapa, usturoi si ciuperci. Eu sunt vegetariana, mananc produse lactate. La mine a fost treptat, mai intai am renuntat la carne, dupa un an la peste, apoi am renuntat la oua. Ocazional mai consumam alcool, dupa care am ajuns la ideea ca chiar nu vreau sa mai beau nici la sarbatori. Eu le spuneam turnati un pahar de suc ii tot acolo, pur si simplu nu-i fermentat.”

Fara ca sa le impuna, alegerile Eugeniei ii inspira si pe cei care vin la yoga.

Eugenia BURLACENCO: „Eu sunt o carnivora inraita si am inteles in acest an ca nu trebuie sa consum carne inainte de yoga. Nici macar postul nu il tin asa strict cum ma tin inainte de yoga pentru ca asta chiar influenteaza. Eu mi-am revizuit complet atitudinea fata de mancare si stil de viata. Cu toate acestea, nimeni nu m-a presat sau mi-a dat recomandari. La asta ajungi singur.”

Eugenia PASAT, INSTRUCTOARE DE YOGA: „Interesant, cand am fost in Thailanda acolo sunt foarte multe fructe si legume si acolo nu sunt lactate, poti sa gasesti ceva, dar nu gustos. Acolo ii foarte cald si tu poti sa stai in genere pe fructe si lapte de cocos. La noi este trecutul acesta mioritic oile, branza.”

Diagnosticata cu diabet la varsta de 7 ani. Povestea Cristinei Postolachi care nu te lasa indiferent: „Au spus din start ca este diabet de tip 1 si imediat, la primul rezultat, m-au pus pe insulina” - VIDEO 

Articole din aceeasi categorie