16.04.2021
Peste 85% dintre oamenii de pe planeta sufera de crampe musculare. Afla care este cauza

Toate persoanele, chiar si cele perfect sanatoase, au suferit cel putin o data in viata de crampe musculare. De cele mai multe ori durerea vine pe neasteptate, iar uneori este atat de puternica, incat se pare ca muschiul va izbucni doar din cauza tensiuni. Carceii (cum se mai spune in popor) pot aparea si noaptea, perturband adesea somnul si linistea. Care sunt motivele acestei afectiuni, dar si ce fel de tratament ai nevoie afla mai jos. 

Peste 85% dintre oamenii de pe planeta sufera de crampe musculare. Afla care este cauza

Crampele, inclusiv cele de la picioare, sunt contractii musculare involuntare, de obicei insotite de dureri severe. Atunci cand muschii par sa se intareasca cateva minute, aceasta afectiune este insotita de un sentiment de durere pronuntat. De regula, astfel de contractii involuntare sunt de natura locala.

Cele mai severe crampe care pun viata in pericol sunt atunci cand practic toti muschii se contracta. Aceste crampe sunt numite crampe generale si sunt insotite de pierderea cunostintei. Astfel de spasme sunt rezultatul unor boli grave si necesita asistenta medicala imediata.

Eximia – minus cativa centimetri, in doar o sedinta. Aliona Plamadeala, esteticiana: „Un tratament de Eximia actioneaza asupra nivelului de derm unde detoxifica practic tot organismul

Una dintre cele mai frecvente cauze ale crampelor la picioare este incalcarea compozitiei biochimice sau electrolitice a sangelui. Un dezechilibru poate aparea din cauza lipsei de calciu, magneziu si potasiu in organism, precum si a lipsei de vitamina D. 

Alte motive pentru care apar carceii sunt:

-boli ale glandei tiroide

-insuficienta renala cronica

-diabet

-radiculita

-picioarele plate

-leziuni la picioare si leziuni musculare

-activitate fizica excesiva

-hipotermie

Crampe la picioare: prevenire si tratament

Poti scapa de spasmele musculare neplacute numai eliminand cauza aparitiei lor. Daca crampele la picioare iti provoaca anxietate, cel mai bine este sa consulti un medic.

Pentru inceput, fa o vizita la un terapeut care ti-ar putea sugera sa efectuezi un test de sange general pentru a stabili daca indicatorii principali sunt in norma. Daca crampele la picioare sunt cauzate de vreo boala, atunci urmatoarea vizita este la un medic specializat. 

Totusi, in conditii casnice poti efectua cateva metode de prevenire a crampelor musculare.

Regim alimentar sanatos - poti evita crampele picioarelor prin cresterea aportului de alimente bogate in calciu, magneziu, potasiu si vitamina D. Magneziul se gaseste in principal in alimentele vegetale: marar, patrunjel, ceapa verde, cereale, tarate de grau, alge, leguminoase, curmale, smochine, caise uscate, prune uscate. Exista mult calciu in produsele lactate fermentate: lapte, branza de vaci, branza, precum si in toate tipurile de varza si seminte de susan. Vitamina D se gaseste in ficatul pestelui, in special in cod, precum si in galbenus de ou, unt, lapte. Dar, mai ales, plimbarile in aer proaspat pe vreme insorita contribuie la producerea vitaminei D pe piele. 

Alegerea corecta a incaltamintei - este mai bine sa inlocuiesti tocurile inalte cu cele mici si stabile (nu mai mare de 4 cm). Atunci picioarele vor fi mai putin obosite in timpul zilei. 

Activitate fizica moderata - nu iti suprasolicita picioarele. Adesea, picioarele fac carcei tocmai din cauza suprasolicitarii musculare.

Masajul picioarelor -  este usor de facut. Pentru a face acest lucru, stai confortabil cu picioarele usor indoite la genunchi. Miscarile ar trebui directionate de la periferie spre centru. Pentru a incepe, fa cateva lovituri usoare, apoi treci la lovitura si maseaza-ti zona in care muschiul este cel mai adesea dureros. La sfarsitul masajului, este recomandat sa gasesti un punct central pe picior si sa-l masezi cateva minute.

Conform statisticilor, peste 85% dintre oamenii de pe planeta sufera de crampe la nivelul picioarelor.

Articole din aceeasi categorie