01.03.2022
Plante care usureaza respiratia bolnavilor de astm. Isopul se enumera printre acestea, pentru calitatile antiseptice pulmonare

Fara a inlocui tratamentele alopate, remediile naturale pot fi de ajutor persoanelor care sufera de astm bronsic. Patlagina, isopul, ungurasul si ghimbirul sunt cateva dintre leacurile care au efecte benefice in cazul persoanelor diagnosticate cu astm.

Eucaliptul

Remediu cu actiune descongestionanta, uleiul de eucalipt este eficient si pentru fluidificarea secretiilor, gratie compusului eucaliptol. Pentru usurarea respiratiei, se pun cateva picaturi pe o batista, care se tine aproape de cap, in timpul somnului. De asemenea, se pot pune 2-3 picaturi din acest ulei intr-un vas cu apa fierbinte si se fac inhalatii.  

Ghimbirul

Cunoscut pentru beneficiile pe care le are in caz de probleme respiratorii, ghimbirul are actiune antiseptica, antibacteriana si antiinflamatoare. Ghimbirul este un expectorant natural, grabeste eliminarea mucusului si elibereaza caile respiratorii. Se tine o cura de 15 zile, timp in care se consuma o cana cu suc de morcovi si de ghimbir, in cantitati egale (radacinile se rad, dupa care se stoarce sucul).

Patlagina

Gratie actiunii expectorante, emoliente si antiseptice, patlagina este o planta pe care astmaticii pot conta. Este recomandat ceaiul – 1 lingurita de planta la o cana cu apa fiarta. Se lasa 10 minute la infuzat; se consuma 2 cani pe zi.

Isopul

Un alt remediu care aduce alinare bolnavilor de astm este isopul, renumit pentru calitatile antiseptice pulmonare. In plus, planta este si un vasodilatator arterial, fiind utila in hipertensiune. Astmaticii pot bea zilnic cate 2 cani cu infuzie de isop, preparata din 1-2 lingurite de planta la o cana cu apa fierbinte.

Feniculul

Planta valorificata din punct de vedere culinar, feniculul are si numeroase indicatii medicinale. Este util in diverse probleme digestive (balonare, colici), precum si in tusea astmatica, gratie actiunii expectorante si antispastice bronhice. Se poate administra sub forma de pulbere, obtinuta prin macinarea plantei uscate cu rasnita electrica (se ia de 3 ori pe zi, pe stomacul gol, cu apa, dupa ce se tine sub limba 10 minute) sau infuzie (2 lingurite de planta la 250 ml de apa clocotita, lasata la infuzat 10 minute).

Ungurasul

Planta bogata in mucilagii, tanin, rezine si ulei volatil, ungurasul calmeaza spasmele bronhice si are efect expectorant. In astm, se pot consuma 2 cani cu infuzie de unguras pe zi. Remediul se prepara dintr-o lingura de planta la o cana cu apa fierbinte. Infuzia se poate prepara si din 2 linguri de planta la o cana cu apa, insa in acest caz se iau doar 3 linguri de ceai pe zi.

Scaiul-vanat

Aceasta planta ajuta la fluidificarea secretiilor bronhice, fiind un bun experctorant. Se prepara un remediu dintr-o lingurita de planta la o cana cu apa, se fierbe 10 minute, dupa care se iau 3 linguri, de 3 ori pe zi. Leacul este, de asemenea, benefic in bronsita si tuse convulsiva.

Analgezia epidurala - procedura invaziva efectuata femeilor in travaliu. Corina Cardaniuc, medic obstetrician-ginecolog: „Medicamentele care se dau in epidurala nu ajung in sange, respectiv nu ajung nicidecum la copil” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie