10.03.2022
Primul transplant de inima de porc la un om a esuat. Pacientul a murit

Barbatul care a primit o inima de porc, in urma unui transplant de organe efectuat in premiera, a decedat. Pacientul in varsta de 57 de ani era bolnav in stadiu terminal si epuizase toate optiunile medicale disponibile.

Medicii care au efectuat primul transplant de inima de porc la un pacient uman au confirmat decesul barbatului, survenit la 8 martie. David Bennett, un american de 57 de ani, suferea de o boala cardiaca foarte grava si a acceptat aceasta procedura fiindca nu mai avea optiuni.

Fie muream, fie faceam acest transplant”, declarase barbatul cu putin timp inainte de realizarea interventiei.

Conform BBC, organismul pacientului a respins organul strain si a cedat. Barbatul stia care sunt riscurile si a acceptat ca ceea ce fac medicii este o tentativa disperata de a-l tine in viata.

Totul despre cea mai intalnita infectie virala - HPV! Medicul ginecolog, Natalia Raiu iti explica care sunt simptomele, diagnosticul si metodele de preventie: „Nu este neaparat sa avem careva semne sau manifestari clinice” - VIDEO

S-a dovedit a fi un pacient curajos si nobil care a luptat pentru viata pana in ultima clipa”, a devaluit chirurgul Bartley Griffith, medicul care a realizat transplantul.

Acesta a declarat ca, in timpul scurs de la interventia din 7 ianuarie 2022 pana la 8 martie, barbatul a avut oportunitatea sa petreaca timp cu familia sa, sa se uite la finala Super Bowl si sa-si faca planuri pentru intoarcerea acasa.

Starea lui de sanatate s-a agravat la inceputul lunii martie, iar inima sa de porc a cedat. Medicii de la Centrul medical al Universitatii Maryland au primit o dispensa de la autoritatile medicale sa realizeze aceasta interventie, deoarece pacientul nu era eligibil pentru un transplant de inima umana.

Specialistii in transplant analizeaza de ani buni posibilitatea de a vindeca pacienti folosind organe provenite de la animale. Anterior, medicii din New York reusisera un transplant de rinichi de porc, de la animal la om.

Articole din aceeasi categorie