18.11.2022
Tratamente stomatologice fara stres si fara durere pentru copilul tau. Ce spune medicul stomatolog, Angela Panfil, despre interventiile sun anestezie generala - VIDEO

Tratamentul stomatologic sub anestezie generala permite rezolvarea tuturor afectiunilor dentare ale copilului intr-o singura sedinta de tratament. In ce cazuri se indica o astfel de procedura, aflam de la specialisti. 

Vizita la stomatolog poate reprezenta un adevarat stres pentru copii. Deseori este chiar imposibila realizarea unor proceduri stomatologice din cauza ca cel mic nu colaboreaza cu medicul. In astfel de cazuri, se recurge la tratament stomatologic sub anestezie generala. 

Mariana DASCAL, MAMICA:„Am mers la mai multi doctori. Ea nu vrea sa stea. Cu toate ca stomatologii sunt bine priceputi cum sa se comporte cu un copil si cum sa faca procedura. Nu a vrut sa stea.”

Ca si in cazul oricarei interventii medicale, tratamentul stomatologic cu anestezie generala are indicatii speciale. Un astfel de tratament se efectueaza numai in caz de necesitate si nu la cererea parintelui sau a medicului.

Angela PANFIL, MEDIC STOMATOLOG: „La tratament stomatologic sub anestezie generala decurgem in cazuri cand copii sunt la varsta prea mica, copii sunt anxiosi, cand avem volumuri mari de lucru si tratamente mai complicate, avem planificate extractii, copil alergic, nu permite sa fie tratat cu anestezie locala. Majoritatea copiilor care se adreseaza la noi in tratamente cu anestezie generala, sunt copii cu carii si complicatiile cariilor.”

Mariana DASCAL, MAMICA: „Dintisorii la dansa sunt foarte cariati. 8 dinti de lapte sunt cariati. La varsta ei sa scoatem, sa ii extragem cred ca e prea micuta. Trebuie tratati ca sa aiba o dantura mai frumoasa pe viitor. ” 

Este mereu in stare de alerta: nopti nedormite, nou-nascuti si mamici! Vezi cum arata o zi a medicului ginecolog, Natalia Raiu: „In cazul in care vrei sa faci un lucru bun, atunci trebuie sa jertfesti cu altceva” - VIDEO

Angela PANFIL, MEDIC STOMATOLOG: „Initial pacientul se adreseaza la consultatie stomatologica, unde noi vizualizam problema, dam recomandari mamei, ce trebuie de facut, care este volumul de lucru, apoi este indicata consultatia medicului anesteziolog si o lista de analize, dupa el se pregateste si vine la procedura. In ziua procedurii copilul respecta o pauza alimentara de 6 ore.” 

Tratamentele se realizeaza in cabinetul stomatologic specializat, in colaborare cu echipa anesteziologica.

Livia BADAN, MEDIC ANESTEZIOLOG: „Initial se face inhalare prin masca, dupa care inductia nemijlocita care ii permite medicului stomatolog sa inceapa lucrul. 

Retreaturi in India - pentru sanatatea intregului organism. Afla de la specialistul in holistica, Elena Dodon, cum iti poti echilibra intregul organism: „Noi toti ne nastem aici pentru a evolua” - VIDEO

Noi mentinem procedura pana la finisarea tratamentului. Dupa care mergem la etajul 2 in salonul de trezire, unde este personal instruit. Ei supravegheaza copilul care se afla impreuna cu mama. Recomandam sa stea 2 ore, dar copii se trezesc mai repede, dar sunt supravegheati pentru siguranta. Se duc acasa deja fiind in siguranta ca toate riscurile au rams in urma.”

Angela PANFIL, MEDIC STOMATOLOG: „Durata depinde de volumul de lucru si variaza intre 15 minute pana la 4 ore in functie de cati dintisori sunt afectati.”

Anestezia generala permite efectuarea tuturor tratamentelor necesare intr-o singura zi si scuteste copilul de orice durere sau stres. 

Angela PANFIL, MEDIC STOMATOLOG: „Copilul toata procedura se afla in somn , nu simte durere si manipularile ca se efectueaza. Iar pentru doctor ca avem posibilitatea de a trata totul dintr-o sedinta, la viteza mai mare pentru ca copilul doarme, este linistit.” 

Anestezia generala prezinta riscuri minime pentru copil atat timp cat este realizata intr-un cadru profesionist sub supravegherea medicului anestezist si a stomatologului. 

Livia BADAN, MEDIC ANESTEZIOLOG: „Riscuri ca la orice medicatie, de exemplu riscul alergic, de o excitatie psihomorie pe care copii pot sa o faca la trezire, riscurile ce tin de partea respiratorie cardiaca.

Sa aiba incredere parintii in anestezia generala, anestezie care se efectueaza intr-un mediu sigur, cu o examinare preanestezica, pregatire, in timpul procedurii cu maxima vigilenta si in timpul procedurii iarasi supraveghere, monitorizare. In asta si consta succesul.”

Articole din aceeasi categorie