07.05.2022
Arata de invidiat la 42 de ani! Povestea unei profesoare din Ucraina cu o vasta experienta in Pole Dance, refugiata la Chisinau: „Nu este un sport olimpic, dar este un sport serios, cu competitii.” - VIDEO

Refugiatii din Ucraina tin cont de pasiunile lor si aici, in Moldova, ba mai mult, reusesc sa se incadreze si in campul muncii. Unul dintre exemple este Antonina Nakarneiva, antrenoare de fitness cu o experienta de 25 de ani in domeniu, care activeaza ca profesoara de pole dance la o scoala de dansuri din Chisinau. Astfel, a devenit colega Cristinei Scarlevschi, iar impreuna, fac schimb de experienta si antreneaza dansatoarele de la noi. Mai multe despre Antonina aflam in reportajul ce urmeaza. 

Antonina Nakarneiva este din Odesa, are 42 de ani si este una dintre fondatoarele pole dance-lui in Ucraina. Dansatoarea afirma ca de mai bine de 13 ani practica acest sport. Nevoita sa-si paraseasca tara natala, Antonina a venit la Chisinau, unde activeaza ca profesoara de pole dance.

Antonina NAKARNEIVA, PROFESOARA DE POLE DANCE: „Ma ocup cu pole dance de mai bine de 13 ani, predau si sunt unul din antrenorii principali ai Ucrainei. Sunt in sport de la varsta de 5 ani, sunt Maestru International la gimnastica artistica, am educatie sportiva si lucrez mai bine de 25 de ani ca antrenor de fitness. Gimnastica sportiva este un sport relativ nou, l-am incheiat la 16 ani, plina de traume si ura fata de sport.”

Medicii de la noi i-au salvat viata! Povestea unei refugiate de 82 de ani din Ucraina care a suferit o operatie pe cord. Aureliu Batranac, chirurg cardiovascular, : „Sunt niste operatii mai complicate, dar noi avem tot necesarul, avem si experienta chirurgicala necesara” - VIDEO

Activand ca antrenoare de fitness, i-a aparut si interesul fata de dansul la bara, iar pregatirea sa sportiva a fost o motivatie de a incerca sa-l practice. 

Antonina NAKARNEIVA, PROFESOARA DE POLE DANCE: „Nici in Ucraina, nici in Rusia sau Moldova, nimeni nu stia despre pole dance, dar vedeam la televizor fete care danseaza la bara. Asta insa e striptease, nu mi se potrivea. Eu intelegeam ca corpul meu poate mai multe, dar nu vreau sa ma dezbrac. Am aflat din internet, incepand cu 2003, ca in America de Sud are loc Campionatul Mondial, asa ca am inteles ca asta este un sport adevarat, nu doar distratie. Nu este un sport olimpic, dar este un sport serios, cu competitii.” 

In pole dance, la fel ca si in alte sporturi, exista anumite reguli de care trebuie sa tina cont fiecare dansatoare. Antonina ne-a povestit despre cateva reguli esentiale. 

Antonina NAKARNEIVA, PROFESOARA DE POLE DANCE: „Mai intai am inceput sa antrenam adulti, dar iata ca deja de 5 ani antrenam si copii, incepand cu varsta de 6 ani. In Ucraina avem campionate internationale, unde fete de diferite varste concureaza pentru titluri. Asta dezvolta foarte bine, nu trebuie de vazut acest sport ca ceva erotic sau vulgar. In competitiile de pole dance sunt reguli foarte stricte: trebuie sa fie acoperite fesele si decolteul, nu ai dreptul sa dai drumul la par sau sa te atingi. Fara haine transparente sau lenjerie. Este aceeasi gimnastica sportiva sau acrobatica, doar la bara.” 

Reteta sanatoasa din paste cu legume! Olesea Cechir iti propune o reteta vegana de salata, delicioasa - VIDEO

Antonina arata de invidiat la ai sai 42 de ani. Campioana unui numar mare de concursuri nationale si internationale, sustine ca secretul frumusetii sale consta in sportul pe care il practica si de care se mandreste. 

Antonina NAKARNEIVA, PROFESOARA DE POLE DANCE: „De ce arat asa bine? Pentru ca foarte des stau cu capul in jos, asta te face sa arati mai tanara. Recomand tuturor sa se antreneze.”

Intrebata daca exista o limita de varsta pentru a incepe sa practici pole dance, Antonina spune ca nu, mai mult decat atat, o confirma prin propriun exemplu.

Antonina NAKARNEIVA, PROFESOARA DE POLE DANCE: „Eu am inceput sa practic pole dance la 30 de ani, Xiusa la 34 de ani. Multi ma intreaba de ce imi afisez varsta pe Instagram? Eu consider ca varsta este atuul meu, nu inteleg de ce trebuie sa ascund ca arat bine, mai ales datorita ocupatiei mele. Dimpotriva!”

Impusa de situatia de conflict din Ucraina, Antonia a decis rapid sa vina in Moldova, unde stia ca se va adapta foarte usor si isi va gasi de munca, pentru a se putea intretine.

Antonina NAKARNEIVA, PROFESOARA DE POLE DANCE: „Am inceput sa caut studiouri de pole dance din Chisinau si le-am scris tuturor, pentru ca intelegeam ca merg intr-o tara straina, ca trebuie sa fac bani, trebuie undeva sa locuiesc, sa mananc.”

Acum femeia preda in studioul de pole dance al Cristinei Scarleschi. Atat Cristina, cat si elevele ei sunt bucuroase ca pot invata acum de la un specialist de talia Antoninei.

Antonina NAKARNEIVA, PROFESOARA DE POLE DANCE:  “Pentru mine, sa lucrez intr-un studio strain si sa imi impartasesc cunostintele cu oameni straini este ceva absolut normal. De asta stiam ca imi voi gasi de lucru si in acest oras. Cristina ne-a primit la ea, ne-a oferit posibilitatea sa ne antrenam si sa le predam si altor fete. Atunci cand ai cunostinte, vrei neaparat sa le impartasesti si cu altii.”

Pole Dance iti da incredere in tine si te ajuta sa faci fata sarcinilor de zi cu zi, pentru ca te face mai rezistent si puternic.

Articole din aceeasi categorie