Pavel TIGLEA, BUCATAR, TRADUCERE DIN RUSA: „Buna, ma numesc Tiglea Pavel. Astazi am sa va arat o reteta minunata de draniki din cartof dulce. Primul pas, dam cartoful dulce prin razatoare”.
Culoarea portocalie a cartofului dulce se datoreaza continutului crescut de beta-caroten, precursorul vitaminei A. Cartofii dulci sunt o sursa bogata de potasiu, fier, calciu, vitamina C, B6 si desigur vitamina A, sub forma de beta-caroten.
Pavel TIGLEA, BUCATAR, TRADUCERE DIN RUSA: „Punem cartoful ras intr-un bol. Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de verdeata proaspata. Avem patrunjel care va oferi prospetime. Putina sare pentru gust si echilibru si ierburi aromatice. Adaugam ou, pentru ca compozitia sa se uneasca si putina faina. Cat amestecam ingredientele, punem tigaia la incalzit. Turnam ulei de masline.”

La necesitate se mai adauga faina sau ou.
Pavel TIGLEA, BUCATAR, TRADUCERE DIN RUSA: „Trebuie sa obtineti o compozitie lipicioasa, dar cu forma pastrata. Dranikul trebuie sa canareasca aproximativ 50 g.”
Draniki fac parte din mancarea traditionala belarusa.
Pavel TIGLEA, BUCATAR, TRADUCERE DIN RUSA: „Nu le oferim o culoare accentuata pentru ca gustul poate deveni amarui. Ii putem scoate. I-am prajit, acum trebuie sa ii punem la cuptor, la 180 de grade pentru 10 minute. Draniki au stat 10 minute si sunt gata. Incepem aranjarea in farfurie. Pentru asta, avem nevoie de sos grecesc, compus din iaurt grecesc, sare si busuioc. Adaugam si tar-tar din rosii concasse.”
Concasse – gen de a taia rosii in cubulete de circa 0,5 cm, dupa inlaturarea coajei si a semintelor.

Pavel TIGLEA, BUCATAR, TRADUCERE DIN RUSA: „Punem dranikii in farfurie.”
Se adauga si cativa creveti preparati din timp.
Pavel TIGLEA, BUCATAR, TRADUCERE DIN RUSA: „Pentru prospetime adaugam salata romana. Adaugam sare si ulei de masline. Draniki din cartof dulce se potrivesc perfect persoanelor care iubesc sa manance sanatos si gustos. Pofta mare!”