02.06.2021
Povestea Tatianei Pelipetchii care timp de 12 ani a incercat sa devina mama: "Sanse mereu sunt si trebuie sa actionam. Stand in fotoliu nu rezolvi nimic!" - VIDEO

A luptat pana la capat pentru visul sau de a deveni mama. Este povestea trista, cu final fericit a Tatianei Pelipetchii, mama care a reusit sa aduca pe lume trei copii in ciuda tuturor prognozelor medicilor si problemelor grave de sanatate in timpul sarcinii. Dupa multe esecuri, experiente dureroase si zeci de tratamente, Tatiana a reusit sa ramana insarcinata, dupa 12 ani, datorita procedurii de fertilizare in vitro. Despre etapele grele prin care a trecut, eroina a povestit intr-un interviu emotionant pentru Dorin Galben. 

Povestea Tatianei Pelipetchii care timp de 12 ani a incercat sa devina mama: "Sanse mereu sunt si trebuie sa actionam. Stand in fotoliu nu rezolvi nimic!" - VIDEO

Tatiana Pelipetchii a povestit despre primele experinte de sarcina si prin greutatile cu care s-a confrntat dupa mai multe pierderi de sarcina. 

"A trecut o luna, doua si deja peste vreo 4 luni, prima fericire a venit sarcina mult asteptata. Dar eu si activam ca profesor de muzica la colegiul din Balti, iar eu de profesie sunt profesor de instrumente aerofone si aveam un concert. Imi dadeam seama ca ar trebui sa ma abtin de la interpretare si am zis dirijorului ca eu nu pot, dar a zis ca tu incetisor si eu am acceptat. Am finisat concertul cela frumos, cu brio, dar nu si pentru mine. Cand m-am ridicat mi-am dat seama ca ceva nu e in regula. A fost prima pierdere de sarcina."

In cele din urma familia a gasi puteri pentru a continua viata. Dupa alte incercari, Tatiana s-a intalnit cu alte probleme, mai severe. In urma unei sarcine extrauterine, femeia a fost operata, astfel i-a fost eliminata trompa uterina si o mare parte de ovar. 

"Din 2010, pana la aparitia tripletilor eu nu am mai prins nicio sarcina, faceam tratamente, stimulari, tot ce era posibil, dar nimic. Si la Chisinau si la Balti, erau momente ca ziceam ca gata, noi nu o sa avem copii. Il pregateam pe sot sa infiem, atunci eu aveam vreo 25 de ani, dar el zicea ca trebuie sa mai asteptam."

Ca multe alte familii, cuplul a recurs la procedura de stimulare in vitro (FIV).

"Stimularea a mers destul de bine, veneam de 2-3 ori in saptamana la Chisinau pentru a monitoriza procesul, pentru ca in aceasta procedura poate fi si hiper stimulare si atunci pot aparea probleme de sanatate. In ziua cand am mers sa colectam ovocitele a mers totul ok, este o procedura sub anestezie totala. Dupa aceasta a venit medicul intristat si mi-a zis ca au fost capatate 2 ovocite, dinte care una moarta si una doar 10% activa, care poate sa nu supravietuiasca. Intr-un moment mi s-a zis ca tu nu mai ai sanse. Poti avea copii doar cu ovocite donate si m-a intrebat daca am surori care ar putea sa-mi doneze." 

Tatiana nu s-a dat batuta, si a mai facut o procedura de fertilizare, de aceasta data soldata cu succes.

"De data aceasta au facut 4 embrioni, 3 erau buni, dar unul mai slabut. Cand am ajuns la procedura in sine, medicul mi-a zis ca la cate pierderi am avut, cate incercari, sa-i puna pe toti 3 sanatosi si ca toti 3 la sigur nu o sa se prinda. Si am zis bine! De aici a fost cea mai grea perioada, 12 zile in care noi am ateptat daca s-au prins sau nu embrionii. La ecografie, medicul mi-a zis ca uite toti sunt aici. Mi s-a dat contacte unde sa merg sa elimin unul din ei, la care eu am zis, cum, Dumnezeu a dat o viata si eu asa obraznic sa o elimin, nu. La orice procedura, sotul a fost alaturi de mine."

Prin ce ale greutati a trecut Tatiana Pelipetchii pana a nascut tripleti afla in videoul de mai jos. 

Sursa: youtube.com
Articole din aceeasi categorie
27.06.2024

Gabriel Nebunu ne spune despre perioada când a suferit de acnee și cum a reușit să-și rezolve problemele cu tenul său.

27.06.2024

Adriana Botezatu ne spune în ce afecțiuni se poate utiliza procedura PRP cu ozon și de ce ar trebui să apelăm la această terapie.

26.06.2024

- Gabriel Nebunu ne spune despre perioada când a suferit de acnee și cum a reușit să-și rezolve problemele cu tenul său.

23.06.2024

Antrenoarea de sport, Dumitrița Rusu, ne spune totul despre drumețiile în munți și ce beneficii pentru sănătate aduc escaladările montane.

23.06.2024

O problemă actuală, des întâlnită în rândul tinerilor, o reprezintă atacurile de panică. Medicul psihiatru Alina Mamedova, ne spune ce sunt acestea și cum le gestionăm.

23.06.2024

Mușcătură de insectă, alergie sau arsură solară? Cum le putem deosebi, ne spune medicul dermatolog Victor Ciuperca.

21.06.2024

Totul a început acum 5 ani, cu dorinţa Nataliei Ciobanu de a face ocolul lumii, de atunci însă a reuşit să înconjoare planeta de câteva ori.  Are un buget limitat, tocmai de asta a învăţat să se descurce cu 1000 de euro pe lună, iar tot de ce are nevoie în călătorii sale este un rucsac cu strictul necesar. Care sunt ţările ce au impresionat-o cel mai mult, află din reportaj.

20.06.2024

Mușcătură de insectă, alergie sau arsură solară? Cum le putem deosebi, ne spune medicul dermatolog Victor Ciuperca.

14.06.2024

O sursă importantă și periculoasă de poluare a mediului sunt medicamentele. Cunoaște ce poți face cu medicamentele expirate și nefolosite.

13.06.2024

O sursă importantă și periculoasă de poluare a mediului sunt medicamentele. Ce poți face cu medicamentele expirate și nefolosite, află din reportaj.

09.06.2024

Faptul că eşti diferită de ceilalţi nu este întotdeauna un dezavantaj. Asta a învățat de mică moderatoarea Diana Covalenco-Noroşian, atunci când a înţeles că este diferită de ceilalţi copii.

08.06.2024

Operațiile plastice sunt extrem de scumpe, implanturile mamare trebuie schimbate o dată la câțiva ani, iar in cabinetul esteticianului ajung doar femei. Sunt doar câteva mituri despre operațiile estetice, pe care astăzi ni le demontează chirurgul Iulian Balan.

08.06.2024

Vara e sezonul preferat pentru călătorii, dar pentru unii, ajungerea la destinație poate fi dificilă. ORL-istul Doina Chiaburu-Ciosa ne spune ce să facem dacă ne este rău în transport.

06.06.2024

Zoia Iliușina, medic cu abordare preventivă, ne spune totul despre colesterol, ce investigații sunt necesare pentru a îl investiga și când colesterolul mărit este periculos.

03.06.2024

Nutriționista Victoria Ursu ne spune despre beneficiile maielelor bacteriene și cum le putem introduce în alimentația noastră de zi cu zi.

02.06.2024

Copiii cu nevoi speciale obțin succese remarcabile în para taekwondo datorită clubului și instructorilor devotați. Descoperă povestea lui Daniel Grecu, tânărul de 29 de ani care își dedică timpul și energia acestor copii.

30.05.2024

Nutriționista Victoria Ursu ne spune despre beneficiile maielelor bacteriene și cum le putem introduce în alimentația noastră de zi cu zi.

25.05.2024

După ce s-a mutat cu traiul în America, fotografa Marianna Petrenko s-a ales cu un surplus de kilograme, dar și cu un șir de probleme de sănătate. Aflăm ce i-au recomandat medicii și ce urmează să facă, pentru a scăpa de ele.

24.05.2024

Un copil este o minune, dar oare ce simte o femeie atunci când alfă că este însărcinată cu trei? Iulia - este o mamă care după mai multe încercări de a rămâne însărcinată a reuşit într-un final să se bucure de trei fetiţe minunate. Cum a primit vestea cea mare, dar şi cum sunt fetiţele acum după trei ani de la naştere, aflăm în continuare.

23.05.2024

După ce s-a mutat cu traiul în America, fotograful Marianna Petrenko s-a ales cu un surplus de kilograme, dar și cu un șir de probleme de sănătate. Aflăm ce i-au recomandat medicii și ce urmează să facă pentru a scăpa de ele.

22.05.2024

Există diverse tipuri de masaj, însă atunci când vorbim despre păr sau scalp, putem opta pentru masajul terapeutic al scalpului. Care sunt etapele acestuia, dar şi ce beneficii are?

19.05.2024

O afecțiune autoimună cronică care afectează 2-3% din populație, este psoriazisul. Mai multe la acest subiect află de la medicul dermatolog Vladislav Gogu.

19.05.2024

Liftingul facial este posibil şi fără bisturiu. Singurul dispozitiv din lume pentru modelarea complexă a feţei este Ultraformer. Procedura ne ajută să scăpăm de riduri, de bărbia dublă şi permite să efectuaţi blefaroplastie non-chirurgical.

12.05.2024

Sărbătorile pascale presupun mese aglomerate și calorice. Maria-Victoria Racu, medic nutriționist, ne oferă sfaturi cum efectuăm trecerea la alimentația noastră obișnuită.

12.05.2024

Medicul gastroenterolog Ecaterina Cebanu ne spune totul despre rolul și funcția vezicii biliare, cum putem avea grijă de acest organ și cum prevenim afecțiunile acesteia.

10.05.2024

Balonări, disconfort abdominal, dereglări ale scaunului. Dacă te confrunți cu aceste simptome foarte des, află că poți avea sindromul intestinului iritabil. Mai multe la acest subiect ne spune Eugen Tcaciuc.

01.05.2024

Nutriționista Cristina Serbova ne sugerează ce putem face de Paști, pentru a evita indigestiile, balonările și disconfortul abdominal care pot să apară de sărbători.

28.04.2024

Se consideră că 5-10% din populație vor dezvolta ulcerul pe parcursul vieții sale. Medicul gastroenterolog Ecaterina Cebanu ne spune care sunt cauzele acestei afecțiuni.

28.04.2024

Olga Beznos ne spune totul despre machiajul permanent și ce zone ale feței pot fi puse în evidență de acesta.

25.04.2024

Suntem în plin sezon al căpușelor. Află de la medicul infecționist Tatiana Mironov prin ce este periculoasă mușcătura de căpușă și ce este boala Lyme.

20.04.2024

Primăvara presupune tranziția la un stil de viață mai activ, din acest motiv organismul poate avea nevoie de sprijin, prin administrarea unor suplimente alimentare. Irina Aniri ne spune mai multe la acest subiect.

20.04.2024

Dumitru Constantin Dulcan, medic neurolog și psihiatru, autor de literatură filozofică și metafizică, cunoscut în România și peste hotarele ei, a venit la Chișinău, pentru un eveniment unde a vorbit despre sănătate și longevitate. 

19.04.2024

Hepatitele virale sunt inflamații ale ficatului cauzate de 5 tipuri de virusuri hepatice. Prin ce se diferențiază și cum se transmit hepatitele virale aflăm de la medicul gastroenterolog Margarita Surlari.

17.04.2024

Hepatitele virale sunt inflamații ale ficatului cauzate de 5 tipuri de virusuri hepatice. Prin ce se diferențiază și cum se transmit hepatitele virale, aflăm de la medicul gastroenterolog Margarita Surlari.

14.04.2024

Diana Mitriuc ne spune cum sunt femeile influențate de hormoni ca estrogenul sau progesteronul, în funcție de fazele ciclului menstrual. 

14.04.2024

Tanya Goncear ne spune care sunt componentele importante atunci când vrem să slăbim sănătos, pe termen lung.

13.04.2024

La fetițe poate fi întâlnită alipirea labiilor mici, numită și sinechie labială. Aflăm de la Rodica Manole, medic ginecolog-pediatru care sunt cauzele și în ce constă tratamentul acestei afecțiuni.

12.04.2024

Detoxifierea este un termen tot mai des folosit, însă cât de necesară este ea? Aflăm adevărul despre acest proces de la nutriționista Irina Caracuian.

04.04.2024

Face sport intensiv si are o siluetă perfect tonifiată, cu toate astea, Nicolle Trifan are parte și de comentarii negative.

04.04.2024

Face sport intensiv si are o siluetă perfect tonifiată, cu toate astea, Leo Ciobu are parte și de comentarii negative.

04.04.2024

Pentru a obține performanțe înalte și a face față efortului ridicat și a necesităților sporite, orice sportiv trebuie să aibă o alimentație nutritivă și corectă. În ce constă alimentația unui sportiv, află din reportaj.

04.04.2024

Fiecare persoană s-a confruntat măcar o dată în viață cu durerile de spate. Kinetoterapeutul Andrei Cataraga ne demonstrează un set de exerciții care pot fi efectuate atât acasă, cât și la birou, pentru a ameliora și a preveni durerile de spate.

31.03.2024

Statul prelungit si incorect pe scaun poate fi mai periculos decat ne imaginam, dar kinetoterapia este metoda principala in tratamentul afectiunilor provocate de acestea.

31.03.2024

In ultima zi a lunii februarie, este marcata Ziua Bolilor Rare. In acest context afla povestea Mirelei, adolescenta care sufera de boala Gaucher, unicul caz in Republica Moldova.

25.03.2024

Marcela Broscov si Virginia Vrinceanu ne spun ce greseli facem frecvent ca parinti, in educatia si igiena dentara, dar si cum putem preveni anumite probleme ale dintilor.

21.03.2024

Marcela Broscov si Virginia Vrinceanu ne spun ce greseli facem frecvent ca parinti, in educatia si igiena dentara, dar si cum putem preveni anumite probleme ale dintilor.

21.03.2024

Pe 21 martie a fost marcata Ziua Internationala a sindromului Down. Copiii cu aceasta conditie se bucura de viata in mod similar si nu sunt limitati in realizarile lor.

21.03.2024

DentaSi este clinica perfecta, care are grija de dantura ta si a copilului tau, atat pentru preventie, cat si tratamentul definitiv fara durere.

21.03.2024

Multi parinti se confrunta cu constipatia la copiii sai. Afla de la Vera Pinzari, medic gastroenterolog pediatru, principalele cauze ale constipatiei.