27.01.2022
Stiai ca simfizita poate duce la nasterea prin cezariana? Afla cum pot fi simtite aceste dureri si ce poti face

Simfiza pubiana este articulatia care uneste cele doua oase pubiene prin intermediul unor ligamente. In sarcina, aceste ligamente se pot relaxa excesiv, sub influenta hormonului RELAXIN, care pregateste corpul pentru nastere, cauzand astfel dureri si disconfort.

Stiai ca simfizita poate duce la nasterea prin cezariana? Afla cum pot fi simtite aceste dureri si ce poti face

In mod normal, SIMFIZA pubiana este de 4-5 milimetri, in timpul sarcinii e ok sa ajunga de la 5 la 10 milimetri maxim, scrie fitmami.eu pe pagina sa de Instagram.
SIMFIZITA e atunci cand acest parametru depaseste 10 milimetri. In astfel de cazuri, medicul v-ar putea recomanda nastere cezariana si un regim de viata lipit de pat.

Statistica arata ca in jur de 45% dintre femei sufera de dureri ale centurii pelviene in sarcina.

Aceste dureri pot fi simtite atunci cand:

- picioarele sunt larg deschise;

- apasati usor pe osul pubian;

- in procesul de urcare a scarilor sau chiar a mersului.

Aproximativ timp de 3 luni dupa nastere aceasta afectiune ar trebui sa dispara, si totusi 5-8% dintre femei continua sa sufere de simfizita, ceea ce duce la lipsa unei activitati normale a muschilor pelvieni, abdominali si cei ai coapselor.

Ce e de facut?

Se recomanda exercitiile de echilibru, in care e necesar sa iti poti mentine si controla greutatea corpului atunci cand esti pe un singur picior.

Daca durerile totusi au inceput, atunci poti folosi o centura suplimentara atat in timpul antrenamentului, cat si in activitatile de rutina, pe care o legi in jurul bazinului.

Centurile reduc durerea in regiunea vertebro-lombara si a soldurilor, asigurand astfel viitoarei mamici o postura corecta si confort fizic.

De asemenea, daca suferi de simfizita - 80% din antrenamentele tale trebuie sa fie orientate pe activitatea muschilor pelvieni, muschilor stabilizatori din jurul bazinului.

Stiai ca combinatia dintre coronavirus si viroza obisnuita este numita „Flurona”? Angela Paraschiv, sefa catedrei epidemologie USMF „Nicolae Testemitanu”: „Doar in laboratoare specializate putem sa vedem ce tip de virus este si daca avem aceste combinatii dintre ele” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie