11.02.2022
Ce sa incluzi in dieta ca sa ai mereu energie. Alimente care combat oboseala

Alimentatia joaca un rol important in buna functionare a organismului tau, iar uneori, oboseala nu este cauzata doar de lipsa somnului sau de un program aglomerat, ci de o alimentatie deficitara, care nu iti furnizeaza nutrientii necesari. 

Iata alimentele care te ajuta sa pastrezi un nivel de energie ridicat!

1. ALIMENTELE NEPROCESATE

In timp ce un burger cu cartofi prajiti poate fi delicios atunci cand il mananci, valoarea lui nutritionala este foarte mica. Alimentele procesate, precum bomboanele, conservele, fast-food-urile, etc, sunt pline de conservanti, aditivi si ingrediente artificiale care iti pot incetini organismul, fapt pentru care ar trebui sa le inlocuiesti cu cele neprocesate.

2. FRUCTELE SI LEGUMELE DE SEZON

Cu cat mai proaspata este mancarea ta, cu atat mai multi nutrienti va contine. Consumul fructelor si legumelor de sezon inseamna ca s-au copt in mod natural.

3. NUCI SI SEMINTE

Nucile si semintele sunt unele dintre cele mai bune alimente in combaterea oboselii si senzatiei de foame. Adaugarea nucilor si semintelor in dieta ta iti va oferi nutrienti sanatosi si energie.

Incearca migdalele, nucile din Brazilia, caju-ul, semintele de floarea soarelui sau de dovleac. Este recomandat sa mancati varianta cruda, fara sare.

Daca trebuie neaparat sa bei ceva, opteaza pentru cafea neagra sau ceai neindulcit. Sucurile sau energizantele sunt pline de zaharuri si ingrediente artificiale care pot cauza probleme de sanatate.

4. PROTEINELE SLABE

Carnea rosie plina de grasime adauga grasimi saturate in dieta ta. Carnea mai slaba, precum puiul, curcanul si pestele ofera corpului tau proteine de calitate, dar care contin mai putine grasimi. Pestele bogat in acizi grasi omega 3, cum ar fi somonul sau tonul, contin grasimi sanatoase pentru inima.

5. CEREALELE INTEGRALE SI CARBOHIDRATII COMPLECSI

La fel ca in cazul alimentelor procesate, carbohidratii rafinati ca zaharurile si faina alba au putine elemente nutritive. Inlocuirea acestora cu cereale integrale si carbohidrati complecsi asigura energia potrivita pentru corpul tau.

Afla care sunt cele mai frecvente infectii genitale cu care se confrunta femeile. Ce trebuie sa faci ca sa eviti situatiile neplacute, Rodica Catrinici, medic obstetrician-ginecolog iti spune despre principalele metode de profilaxie

Articole din aceeasi categorie