21.05.2022
Tu mananci corect? Afla raspunsul de la nutritionista Doina Braiescu: „Alimentatia sanatoasa inseamna si diversitate.” - VIDEO

In cadrul emisiunii iSanatate, a fost invitata nutritionista Doina Braiescu care a povestit cum trebuie sa aiba loc procesul corect de mancare, pentru o digestie buna si o asimilare a tuturor nutrientilor din produse.

„Este foarte important sa avem o masticatie buna, sa mestecam de mai multe ori. In cavitatea bucala noi avem fermenti care ajuta sa digere acea mancare”, spune nutritionista.

Esti unul dintre parintii care tresare atunci cand aude cuvantul „hepatita”? Medicul pediatru Dorina Agachi iti explica care sunt simptomele si masurile in cazul contractarii unei asemenea infectii hepatice „Sunt trei masuri de baza....” - VIDEO

Totodata, Doina Braiescu a subliniat ca este foarte important mancarea sa aiba un aspect frumos, astfel ai tendinta sa mananci mai putin.

Orice femeie trebuie sa stie asta! Sfaturi utile de la medicul endocrinolog, Stela Vudu despre un ciclu menstrual sanatos, dar si care sunt hormonii cei mai importanti pentru starea de bine a unei femei - VIDEO

De asemenea, curios este faptul ca fructele consumate in exces ingrasa: „Alimentatia sanatoasa inseamna si diversitate.”

Iar ca sa incepi dimineata corect, nutritionista zice ca este foarte important dejunul sa contina proteine, grasimi si fibre: „Gustarile sunt pentru persoanele care au anumite afectiuni cu vezica biliara, gastrite, etc.”

Iar ca recomandare, desertul este mai corect sa se ia la sfarsit de masa: „Pe perioada verii este foarte importanta si hidratarea.”

Articole din aceeasi categorie