De ce este bine sa te misti cand esti gravida
- sarcina schimba centrul de greutate, schimba curbura coloanei vertebrale, asa ca exercitiile fizice au rolul de a preveni consecintele negative ale acestor modificari, cum ar fi durerea in regiunea lombara.
- activitatea fizica amelioreaza durerile in regiunea lombara si sustine articulatiile soldului. In acest caz ar fi eficient, de exemplu, mersul scandinav, inotul, aqua aerobic, pilates.
- a fi intr-o forma buna in timpul sarcinii inseamna minimizarea problemelor cu atingerea greutatii si formei corpului in perioada postpartum si dupa aceasta
- s-a demonstrat ca activitatea fizica oxigeneaza si elibereaza mai multe endorfine (endorfinele sunt substante chimice produse in mod natural de sistemul nervos pentru a face fata durerii sau stresului).
- exercitiile fizice imbunatatesc circulatia sangelui si metabolismul, reducand astfel riscul de edem.

Activitati fizice care nu ar trebui practicate in timpul sarcinii
Exercitiile fizice necorespunzatoare reprezinta un risc pentru o femeie gravida. Activitatile fizice care nu trebuie practicate in timpul sarcinii sunt: hipismul, sporturi care presupun forta fizica, schiatul. De asemenea, antrenorii de fitness sfatuiesc inlocuirea unei biciclete de exercitii cu bicicleta obisnuita, deoarece exista riscul de a cadea in timpul ciclismului.
Sfaturi pentru ingrijirea parului! 10 pasi care te vor ajuta sa ai un par de invidiat
Este recomandabil sa consulti medicul responsabil de sarcina inainte de a incepe un antrenament. Contraindicatiile pentru sport in timpul sarcinii sunt: avorturile spontane anterioare, sarcina cu risc de nastere prematura, boli de inima, sarcini multiple, probleme cu greata severa si vome frecvente.
