Vlada MARDARI, PREZENTATOARE iSANATATE: “Astazi voi face pentru prima data un antrenament de tenis, sunt curioasa sa incerc acest tip de sport, sa vedem ce va iesi.
Tenisul este unul dintre cele mai iubite sporturi la nivel mondial. Este considerat un sport nobil, al elegantei, dar si unul dintre sporturile care te tin cu sufletul la gura.
Igor TETEREA, ANTRENOR DE TENIS: “Tenisul este un izvor al sanatatii. Aici vorbim de calitatile motrice, se dezvolta calitatea motrica, viteza, rezistenta, indemanarea si coordonarea. Totodata se dezvolta si deprinderele de alergat, sarituri, tarare si aruncari.”
Beneficiile tenisului de camp sunt nenumarate, de la arderea caloriilor si grasimilor, pana la imbunatatirea capacitatii cerebrale si a starii de spirit. Ceea ce majoritatea persoanelor nu știu, este, că jucand tenis timp de o oră, consumi aproximativ 600 de calorii, ceea ce il face la fel de eficient ca alergatul sau un antrenament de cycling. Totodata, tenisul este benefic si pentru pastrarea sau chiar imbunatatirea vederii.
Igor TETEREA, ANTRENOR DE TENIS: “Un jucator de tenis focuseaza mereu mingea, ochii sunt mari si privirea clara, trebuie mereu sa fim cu ochii pe minge. Daca nu suntem, am pierdut punctul si am ratat lovitura.”
Ca si in cazul oricarui alt tip de antrenament, partea de incalzire este indispensabila. Astfel, am inceput cu o alergare usoara si exercitii cu mingea.
Igor TETEREA, ANTRENOR DE TENIS: “Avem partea pregatitoare, care dureaza 10-15 minute, unde facem pregatirea organismului pentru efort. Apoi ne pregatim pentru partea de baza, care este impartita in 2 parti. Pentru ea alocam 30-35 de minute. Vom face 2-3 exercitii pentru lovitura de dreapta. Apoi facem o pauza mica, mancam o banana, ne hidratam. Apoi trecem la partea a doua. La urma se fac bilanturi, ture de incheiere, stretchig.”
O partida de tenis necesita cooperarea intregului corp. Picioarele te mentin in pozitia corecta, bratele si mainile pozitioneaza racheta pentru a lovi mingea, iar trunchiul si picioarele ofera puterea necesara pentru a trimite mingea peste fileu.
Igor TETEREA, ANTRENOR DE TENIS: “Pentru ce se face pasul de rupere? Este un lucru foarte important, acea saritura se efectueaza pe varfuri, astfel, centrul de greutate cu usurinta poate pleca sau in stanga.”
Igor TETEREA, ANTRENOR DE TENIS: “Este cel mai frumos sport, dar este totodata si foarte greu, fiindca nu exista contact direct intre maini si minge, cum ar fi la volei.”