22.03.2022
Ai folosit gresit pana acum antiperspirantul. Cand se aplica, de fapt

Deodorantele si antiperspirantele ocupa un loc important in igiena ta. Pentru a evita situatiile jenante, trebuie sa stii cum sa le folosesti corect si, implicit, cum sa eviti sa faci unele greseli cand vine vorba de aplicarea lor.

Atunci cand iti alegi produsul de ingrijire, este important sa stii care este diferenta intre deodorant si antiperspirant. Pe de o parte, majoritatea antiperspirantelor contin saruri care reduc fluxul transpiratiei. Pe de alta parte, deodorantele sunt produse care fie neutralizeaza mirosul, fie il mascheaza. Pe scurt, antiperspirantul reduce transpiratia, iar deodorantul inhiba mirosul neplacut. De asemenea, pe piata exista produse cu dubla actiune, care functioneaza atat ca antiperspirant, cat si ca deodorant. Indiferent de produsul pe care il preferi, exista unele greseli pe care le poti face, fara sa iti dai seama!

Stiai ca Sindromul Down apare cu o frecventa de 1 la 600 nou-nascuti? Afla totul despre screeningul prenatal al bolilor genetice de la ecografistul Sergiu Plesca si ginecologul Tatiana Rabac - VIDEO

Se aplica seara

Contrar obiceiurilor populare, antiperspirantele trebuie sa fie aplicate seara, inainte de culcare, nu dimineata. Aceste produse de ingrijire sunt mai eficiente asupra pielii atunci cand canalele sudoripare sunt mai putin active, iar nivelul de umiditate este minim. Este bine sa aplici antiperspirantul dupa ce ai facut dus si ai sters bine pielea cu un prosop. Daca iti lipseste parfumul proaspat al deodorantului, este in regula sa il aplici si dimineata.

Crema pentru axila previne iritatiile

Pentru a minimiza riscul de iritatii este indicat ca, inainte sa te dai cu antiperspirant sau cu deodorant, sa aplici o crema hidrantanta pentru axila, pe care o poti gasi in magazinele de specialitate sau in farmacii. O alternativa a cremei poate fi uleiul de cocos. Uleiul calmeaza pielea uscata, are proprietati antibacteriene naturale si poate fi un remediu eficient pentru albirea pielii axilei. Tot ce trebuie sa faci este ca inainte de dus sa masezi zona axilei cu ulei de cocos.

Cum le alegi

Atunci cand iti cumperi un antiperspirant sau un deodorant trebuie sa iei in calcul, in primul rand, tipul tau de piele. Formulele care contin alcool, cum ar fi spray-urile, pot fi iritante pentru pielea sensibila. La fel si formulele puternic parfumate sau cele care contin saruri de aluminiu. Citeste cu atentie eticheta produselor, iar in cazul in care esti sensibil, opteaza pentru varianta roll-on, mult mai indicata in aceasta situatie!

Este indicat sa le schimbi dupa o perioada

Specialistii recomanda schimbarea periodica a tipului de produs pe care il folosesti, deoarece, cu timpul, bacteriile de la subrat vor deveni imune la formula pe care o folosesti si vei transpira mai mult, chiar daca folosesti regulat produsul de ingrijire. Ia in calcul si produsele naturale, precum cele care contin piatra de alaun. Deodorantele si antiperspirantele naturale sunt variantele ecologice ale produselor clasice si sunt la fel de eficiente.

Ce provizii sa iti faci in cazul unei situatii de urgenta – kit de supravietuire

Nu se aplica dupa epilare

Atat deodorantele pentru barbati, cat si cele pentru femei contin chimicale si alcool. Daca le vei pulveriza dupa epilare, pielea sensibila va experimenta iritatii, arsuri sau roseata. Evita sa folosesti aceste produse, dupa epilare, mai ales daca ai pielea sensibila! Daca ai schimbat recent produsul, pentru a te asigura ca nu iti va provoca iritatii, aplica pudra de talc impotriva transpiratiei, pe piele, inainte de pulverizare.

INFO

Spre deosebire de un deodorant, care doar elimina mirosul neplacut, antiperspirantul contine o substanta astringenta, care reduce transpiratia. Cele mai utilizate substante astringente care se regasesc intr-un antiperspirant sunt sarurile de aluminiu.

Articole din aceeasi categorie