21.11.2021
Iti doresti sa ramai mereu tanara si frumoasa? Lifting fara bisturiu este ceea ce iti trebuie. Cristina Nichiforciuc, medic dermato-cosmetolog: „Imbatranirea pielii este un proces biologic complex, care este cauzat de mai multi factori interni si externi” - VIDEO

Fiecare femeie doreste sa ramana tanara si frumoasa cat mai mult timp posibil. De aceea problemele imbatranirii si a prelungirii tineretii raman a fi unele dintre cele mai actuale intrebari. Ei bine, sloganul tinerete fara batranete este confirmat de liftingului facial fara interventii chirugicale, prin injectari, afla dintr-un reportaj marca iSanatate.

Cristina NICHIFORCIUC, MEDIC DERMATO-COSMETOLOG: „Imbatranirea pielii este un proces biologic complex, care este cauzat de mai multi factori interni si externi. Dintre factorii interni un rol important il are fonul hormonal, cu rol in sinteza colagenului si elastinei. Cu trecerea anilor se pierde concentratia de acid hialuronic, din cauza caruia pacientii vor observa o scaderea a elasticitatii cutanate, pielea va deveni mai flasca, cu o culoare nu atat de vie si sanatoasa. Din factorii externi un rol major il are fotoimbatranirea – actiunea razelor ultraviolete asupra tenului cutanat.”

Daca esti nemultumita de aspectul tenului si iti doresti un lifting instant, poti alege un tratament de infrumusetare care poate, in acelasi timp, sa diminueze ridurile si sa iti ofere o tonifiere intensa a pielii. 

Cristina NICHIFORCIUC, MEDIC DERMATO-COSMETOLOG: „Astazi vom lucra cu o pacienta in varsta de 46 de ani. Daca ne uitam atent, vedem santul nazo-lacrimal, o depresiune, asa numite cearcane, care apar din cauza insuficientei de volum. Daca ne uitam la forma obrazului, vedem o mica depresiune pe centru. Daca ne coboram mai jos, vedem o proeminenta nazolabial. Dupa cum vedeti am facut diferite zone de marcare. In zona aceasta si aici, pe centrul pometilor, unde pacienta are o pierdere de volum, voi injecta o cantitate mai mare de acid hialuronic. Iar aici voi pune doar cateva puncte de lifting, datorita carora pacienta va putea observa si rotunjirea ovalului cutanat. In acest caz voi demonstra corectia pe jumatati. Vom lucra cu o jumatate a fetei, prin urmare pacienta va putea observa instant efectul.”

Atentie barbati. Daca ti-a scazut apetitul sexual ar putea sa te afli in andropauza. Cum iti afecteaza mintea si corpul datorita scaderei nivelului de hormoni in organism, afla sambata la iSanatate - VIDEO

In termeni medicali, liftingul inseamna o interventie chirurgical-estetica de redresare a structurilor cutanate lasate. 

Mai nou, medicina estetica dispune de preparate care pot oferi pacientelor o piele ferma si un contur facial definit, fara sa fie supuse unor operatii estetice invazive. 

Cristina NICHIFORCIUC, MEDIC DERMATO-COSMETOLOG: „Vom utiliza un preparat care este de fapt bazat pe acid hialuronic, ce ne va oferi un volum pierdut, in zona potrivita, cu efectul potrivit pentru a avea un lifting instant. Pe langa acidul hialuronic, mai sunt inclusi 15 aminoacizi care pe o durata lunga de timp va duce la imbunatatirea texturii, tonusului si texturii cutanate. Datorita osmolitilor procedura va decurge foarte confortabil fara riscuri de echimoze sau vanatai. Acest preparat are un volum de 3 mililitri, asta imi va permite sa fac corectia full-face.”

Metoda este folosita pentru a tonifia zonele cu o usoara laxitate a pielii cum ar fi: linia mandibulei, zona gurii, obrajii si partea superioara a fetei. Pentru confortul pacientului se folosesc ace fine sau canule, in functie de zona si de volumul de preparat injectat. 

Cristina NICHIFORCIUC, MEDIC DERMATO-COSMETOLOG: „Procedura pentru o jumatate de fata a durat doar 5 minute. Acum urmeaza sa facem cealalta jumatate. Dar deja putem sa vedem un efect instant. Observam o modificare destul de vizibila, santul nazolacrimal nu mai este asa de vizibil, in cealalta parte avem un cearcan foarte evident. S-a corectat forma obrazului iar aici depresiunea este mare. Santul nazolabial nu mai este asa profund. Daca ne uitam atent observam si o imbunatatire a liniei mandibulare.”

Procedura se poate realiza in orice anotimp si nu impune nicio restrictie privind expunerea la razele solare. Pentru rezultate excelente si de lunga durata, procedura poate fi repetata, la necesitate, dupa 6 luni. 

Cristina NICHIFORCIUC, MEDIC DERMATO-COSMETOLOG: „Aceasta procedura chiar daca este foarte bine tolerata nu o vom efectua daca pacienta va avea o stare febrila acuta, daca in zona tratata va fi o eruptie dermatologica, herpetica, sau o dermatita de contact in stadiul de acutizare. In sarcina si alaptare este de fapt o contraindicatie relativa, pentru ca in acesta perioada mamicile sigur au alte prioritati.”

Cercetatorii au descoperit „ibuprofenul” vegetal. Banala planta ar putea fi eficienta si in tratarea cancerului

Articole din aceeasi categorie