Cele mai importante procese biologice la nivelul tenului au loc in zona stratului mijlociu al pielii, numit mezoderm. Din acest motiv, la acest nivel se efectueaza si procedurile dermatocosmetice prin care se introduc local substante farmacologic active.
Victoria NICULITA, MEDIC COSMETOLOG: „In notiunea de mezoterapie se includ toate procedurile invazive si neinvazive care au drept scop imbunatatirea aspectului tenului. Mezoterapia clasica presupune introducerea in tegument a unei substante stabilita de specialist pentru a combate problema sau pentru a hrani pielea in profunzime. Cu alte cuvinte, furnizam substratul nutritiv direct la celula tinta.”
Procedura de mezoterapie clasica este simpla, nedureroasa si rapida. Dupa aplicarea anestezicului local sub forma de crema, se incepe injectarea preparatului cu ajutorul unor ace foarte subtiri, acesta fiind apoi livrat direct in mezoderm. In acest fel, se stimuleaza microcirculatia, producerea elastinei si a colagenului.
Victoria NICULITA, MEDIC COSMETOLOG: „Cu ajutorul mezoterapiei obtinem rezultate frumoase in lupta cu ridurile fine, caderea parului, pigmentarea fetei, cearcane, cicatrici post-acneice, vergeturi si pierderea turgorului pielii.”
Nu exista o formula standard pentru substantele injectate in timpul mezoterapiei. Specialistii folosesc solutii diferite, in functie de nevoile fiecarei persoane in parte.
Victoria NICULITA, MEDIC COSMETOLOG: „Acesta poate fi monocomponent, adica o singura substanta, poate fi un cocktail cum il mai numim noi cocktailul frumusetii, care este compus din vitamine, minerale, aminoacizi si antioxidanti.”
Mezoterapia are o abordare clinica extrem de vasta.
Victoria NICULITA, MEDIC COSMETOLOG: „Se efectueaza la nivelul decolteului, fetei si gatului. De asemenea la nivelul scalpului, pentru tratarea caderii parului. De asemenea putem obtine rezultate frumoase in combaterea problemei de greutate corporala si anume pentru remodelarea corporala, in acest caz se injecteaza lipolitice in zona problematica, cum ar fi picioare, brate sau abdomen.”
Efectele mezoterapiei nu sunt imediate, ci incep a fi vizibile in cateva zile de la initierea tratamentului. Procedura necesita mai multe sesiuni la intervale stabilite de specialist.
Victoria NICULITA, MEDIC COSMETOLOG: „Procedurile de mezoterapie implica cateva contraindicatii, absolute si relative, cum ar fi sarcina si alaptarea, afectiunile autoimune, infectiile acute si din acest motiv se fac doar la cabinetul cosmetologic dupa consultatia cu medicul specialist. Acesta o sa va indice si produsul care se va ispravi cel mai bine cu pielea dumneavoastra si totodata numarul de proceduri necesare pentru un rezultat.”
Acest tratament este foarte sigur si nu provoaca reactii alergice. Singurele efecte adverse ar putea fi roseata si cateva vanatai mici, care dispar extrem de rapid.
Victoria NICULITA, MEDIC COSMETOLOG: „Eritemul si papulele in urma procedurii vor trece in decurs de 2 ore. Va recomand sa aveti un aport hidric corespunzator, sa utilizati o crema cu SPF in urmatoarele zile, astazi incercati sa evitati sauna si efortul fizic.”
Sedintele de mezoterapie clasica pot fi efectuate in orice sezon al anului si pot fi combinate cu alte proceduri pentru ingrijirea pielii.