05.12.2021
Tehnicile unui masaj facial cu efect de mentinere mai indelungat. Marcela Jora, specialist in masaj facial: „Combinarea tehnicilor ne da un rezultat foarte bun” - VIDEO

O sedinta de masaj incepe in primul rand cu examinarea clientului. Analizam in ce stare sunt muschii si pielea, pentru a alege cea mai potrivita tehnica destinata lui. Afla mai multe detalii dintr-un reportaj marca iSanatate.

Marcela JORA, SPECIALIST IN MASAJ FACIAL: „O sedinta de masaj incepe in primul rand cu examinarea clientului. Noi analizam in ce stare sunt muschii si pielea, pentru a alege cea mai potrivita tehnica destinata lui. Eu folosesc mai multe tehnici, printre care: miofacial, sculptural, bucal. Imi place sa combin tehnici chinezesti punctate pe anumite zone si masajul guasat. Anumite combinarea acestora ne da un rezultat foarte bun.”

Inainte de masaj este foarte important sa activam sistemul limfatic. Acest lucru se face prin miscari speciale si prin exercitii de respiratie cu deschiderea diafragmei. 

Marcela JORA, SPECIALIST IN MASAJ FACIAL: „Efectele masajului facial sunt foarte variate. In primul rand se stimuleaza circulatia sanguina, ceea ce duce la alimentarea si oxigenarea tenului, ca rezultat avem un ten mai luminos si mai radiant. Un alt efect ar fi stimularea acidului hialuronic propuriu colagenului si elastinei. Se stimuleaza si sistemul limfatic, ceea ce duce la eliminarea toxinelor si edemelor. De asemenea prevenim imbatranirea tenului, se netezesc ridurile, atat cele superficiale, cat si cele profunde.”

Stimularea sistemului limfatic accelereaza eliminarea toxinelor si a surpulusurilor de lichide, avand efecte pozitive asupra tenului. 

Noile tendinte in materie de make-up. Inga Rata, make-up artist: „Revine tonul rosu pe buze. Se poarta unghiile si buzele rosii” -VIDEO

Marcela JORA, SPECIALIST IN MASAJ FACIAL: „Pe langa efectele estetice, as vrea sa remarc efectele psiho-emotionale ale masajului facial. Eu mereu spun ca fata noastra este zona care este mereu expusa mediului extern. Orice gand, emotie sau traire se intipareste sau se printeaza pe fata noastra. In sesiunea de masaj, clienta relaxeaza muschii si blocajele musculare, ceea ce duce si la scoaterea blocajelor psiho-emotionale. Clienta se simte foarte usurata si imi spune ca se simte foarte bine, chiar poate sa planga in timpul sesiunii.”

Este important ca in timpul procedurii sa masam si zona scalpului cu care muschii faciali sunt conectati continuu. Odata cu varsta tesuturile aponevrozei incep sa se uneasca strans cu scalpul. Aponevroza capului poate fi comparata cu o casca, care devine imobila in timp. Aceasta incetineste microcirculatia sub piele si duce la coborarea sprancenelor, pleoapele si a colturilor ochilor. 

Marcela JORA, SPECIALIST IN MASAJ FACIAL: „Masajul este indicat de la varsta cand apar primele semne de oboseala si imbatranire. Asta a fi varsta de 27-28 de ani. Dar, eu zic cu cat mai devreme, cu atat mai bine.”

Conform reflexologiei, pe fata noastra exista proiectia tuturor organele noastre. Atunci cand stimulam punctele biologic active de pe fata, actionam benefic asupra intregului corp. Aceasta presopunctura faciala se poate aplica cu ajutorul degetelor sau cu instrumente speciale de reflexologie. 

Marcela JORA, SPECIALIST IN MASAJ FACIAL: „Exista de fapt un stereotip ca persoanele care au facut proceduri invazive, injectabile nu pot sa apeleze la proceduri naturiste, ca masajul facial, ceea ce este un concept gresit. Acestea doua se pot combina, dar trebuie sa respectam anumite reguli. Eu ca specialist trebuie sa fiu informat cand pacienta a facut procedura injectabila. In cazul botox-ului trebuie sa treaca minim 2-3 saptamani dupa ce preparatul s-a fixat. Nu este o contraindicatie, dar vom preintampina clienta ca preparatul se va elimina mai repede din organism. Totusi, recomandarea este ca clienta sa faca mai intai un curs de masaj facial, dupa care ea poate apela la proceduri mai invazive.”

Masajul gua-sha cu ajutorul pietrei care ii poarta numele este un tip de masaj prin care foarte bine putem actiona asupra fasciilor. 

Fascia inconjoara muschii si are o functie importanta de sustinere si protectie. 

Marcela JORA, SPECIALIST IN MASAJ FACIAL: „Sunt si cateva contraindicatii de care trebuie sa tinem cont. Acestea ar fi inflamatiile de la nivelul tenului, leziuni, rani, febra, boli in stadiile de acutizare. In timpul sarcinii se recomanda, doar ca se face cu o intensitate mai mica. Se evita in cazul acneei in acutizare, post acneeic este chiar indicata si recomandata.”

In acelasi timp, inainte de a merge la masajul facial, e bine sa discuti cu un specialist, pentru a sti care sunt nevoile tenului tau si numarul de sesiuni recomandate. 

Marcela JORA, SPECIALIST IN MASAJ FACIAL: „Numarul de sedinte indicat pentru fiecare clienta se stabileste individual in functie de asteptarile clientei. In cazul in care ea isi doreste un rezulatat mai rapid, se face un curs mai intensiv, peste o zi, 5-8 proceduri, putem ajunge pana la 10. In cauzul in care doreste un efect de mentinere, mai indelungat, se face o sedinta pe saptamana timp de 2-3 luni. Muschii nostrii faciali au memorie, atat timp cat facem un curs mai de durata, noi ne educam cumva muschii, ii invatam sa fie in lifting. Atunci efectul este mai vizibil si clienta mai satisfacuta de rezultate.”

La finalul sesiunii de masaj facial te simti relaxata, iar pielea iti va fi mai stralucitoare si mai ferma. 

Marcela JORA, SPECIALIST IN MASAJ FACIAL: „Dupa procedura de masaj facial nu este necesar respectarea anumitor reguli, clienta isi poate continua activitatea obisnuita, isi poate aplica creme de ingrijire sau chiar machiaj. Adica nu este nimic interzis.”

Mai avea de trait doar un an, insa a fost salvat de fratele sau! Povestea impresionanta a doi frati, unul dintre care i-a donat o parte din ficatul sau, intr-o interventie realizata cu succes de catre medicii de la noi - VIDEO

Articole din aceeasi categorie