26.02.2022
Afectiunile vasculare, netratate la timp, pot provoca complicatii severe pe termen lung, inclusiv trombi sau cheaguri de sange. Tratamentul varicelor cu laser vine in ajutor, fara durere si fara cicatrici! - VIDEO

Una dintre cele mai frecvente afectiuni vasculare cu care se confrunta pacientii este dilatarea varicoasa a venelor superficiale ale membrelor inferioare. Acestea nu mai aduc niciun beneficiu organismului si au un aspect inestetic neplacut. In prezent, aceasta problema poate fi rezolvata cu ajutorul laserului endovascular, fara a lasa cicatrici si cu o recuperare rapida pentru pacient. Afla mai multe intr-un reportaj marca iSanatate

Tratamentul varicelor cu laser se face prin ablatia endovenoasa, care este cea mai moderna si eficienta metoda in tratamentul bolilor venoase cronice. In prezent, se utilizeaza un laser de ultima generatie, care permite obtinerea unui efect estetic. Acesta da rezultate net superioare pe termen lung, iar riscul de reaparitie a problemei medicale este de 2 ori mai mic.

Ablatia endovenoasa cu laser este cea mai eficienta si mai putin traumatizanta solutie pentru venele varicoase superficiale. Poate rezolva calitativ problema in doar cateva ore, fara cicatrici si cu o recuperare rapida. 

Boala varicoasa - o patologie cronica, care se manifesta prin aparitia venelor dilatate. Artiom Covila, medic chirurg: „Factorul genetic este responsabil in 90% de cazuri de aparitie a acestei maladii” - VIDEO

Aceasta se aplica cu succes in cazul dilatarilor varicoase cu incapacitatea valvelor de a pompa sangele sau in cazul recidivelor, adica reaparitiei varicelor dupa terapia chirurgicala anterioara.

Interventia se realizeaza cu ajutorul unei fibre optice, conectate la instalatia laser, care se introduce in interiorul vasului afectat printr-o incizie de cativa milimetri in zona gleznei sau la nivelul articulatiei genunchiului. Sub ghidaj ecografic intraoperator, chirurgul ajunge in locul afectat si transmite unda laser, care, prin actiunea termica locala, determina inchiderea venei afectate, fara sa fie necesara scoaterea acesteia de sub piele cu distrugerea tesuturilor din jur, cum se intampla in cazul tratamentului clasic.

Prin urmare, avantajul laserelor de ultima generatie este emisia radiala a undelor – in forma de cerc. Spre deosebire de laserele ce actioneaza localizat, acestea actioneaza pe tot diametrul vasului, la 360 grade si asigura inchiderea lui deplina. Respectiv, se reduce esential riscul de reaparitie a problemei.

Procedura dureaza intre 60 si 90 minute, iar a doua zi pacientul poate pleca acasa. Recuperarea dupa interventie este mai rapida decat in urma operatiilor clasice, cu rezultate foarte bune pe termen lung. Pacientul isi poate relua activitatea profesionala peste 7 zile si nu necesita ingrijiri speciale.

De mentionat ca afectiunile vasculare, care sunt netratate la timp, pot provoca complicatii severe pe termen lung, inclusiv trombi sau cheaguri de sange, ce pot migra in vasele plamanilor si pot provoca decesul subit.

Analgezia epidurala - procedura invaziva efectuata femeilor in travaliu. Corina Cardaniuc, medic obstetrician-ginecolog: „Medicamentele care se dau in epidurala nu ajung in sange, respectiv nu ajung nicidecum la copil” - VIDEO

Articole din aceeasi categorie