17.03.2022
Biotehnos produce medicamente de origine biologica, in baza inventiilor savantului Mircea Ciuhrii, care a descoperit ca insectele produc substante proteice. Afla de la fondatorul companiei, Ceslav Ciuhrii, despre preparatele care ofera rezistenta la anumite boli - VIDEO

In prezent, industria farmaceutica exploateaza cu succes posibilitatile biotehnologiei in procesul de dezvoltare al medicamentelor, ceea ce a contribuit la dezvoltarea unei noi generatii de medicamente, numite Biologice.

Medicamentele biologice nu pot fi obtinute prin sinteza chimica, cum este cazul medicamentelor clasice, ci sunt produse sau obtinute dintr-o sursa biologica, de exemplu din sisteme vii, precum celule vegetale sau animale, bacterii, virusuri si drojdii.

Prin comparatie cu medicamentele de origine sintetica, medicamentele biologice actioneaza mai lent, delicat si selectiv, au eficacitate mai mare si sunt mai usor tolerate de catre organismul uman.

Ceslav CIUHRII, FONDATOR „BIOTEHNOS PROD”: „Prin ce se deosebesc produsele biologice si de ce este tendinta tot mai mare de a le folosi in practica? Pentru ca nu au efecte adverse. Substantele pe care le obtinem noi, pentru organismul nostru nu este ceva strain.”

Primul transplant de inima de porc la un om a esuat. Pacientul a murit

In Moldova exista o companie care produce medicamente de origine biologica, in baza inventiilor savantului Mircea Ciuhrii, care a descoperit ca insectele produc substante proteice, care ofera rezistenta la anumite boli.

Ceslav CIUHRII, FONDATOR „BIOTEHNOS PROD”: “Ideea ii apartine tatalui meu, Mircea Ciuhrii, care prin intuitie a ajuns la concluzia ca in cadrul tesuturilor insectelor pot exista substante benefice pentru organismul omului si anume in combaterea multor maladii.”

Mircea Ciuhrii a demonstrat ca biomasa multor insecte contine o gama larga de substante biologic active care, prin intermediul biotehnologiilor, pot fi extrase si utilizate in tratamentul anumitor afectiuni, in lipsa unor consecinte nefaste pentru organismul omului.

Ceslav CIUHRII, FONDATOR „BIOTEHNOS PROD”: “Eu am dezvoltat-o mai departe, am reusit sa inregistram primele produse farmaceutice si iata-ne aici, intr-o fabrica care corespunde normelor GMP.”

Ceslav CIUHRII, FONDATOR „BIOTEHNOS PROD”: “Asa cum folosim plantele, asa folosim noi tesuturile insectelor pentru ca sunt substante foarte pretioase, care au actiuni terapeutice nemaiintalnite pana in prezent.”

Care sunt indicatorii de sanatate pentru un barbat si pana cand acestia isi pot pastra functia erectila. Afla de la medicul androlog, Ion Dumbraveanu, sambata la iSanatate - VIDEO

Valentin TOFAN, DIRECTOR „BIOTEHNOS PROD”: “Ceea ce ati vazut aici de fapt este o materializare a muncii a doua generatii de savanti, care au pus bazele unei intreprinderi unicat in Europa, care cultiva larvele, din larve obtine o substanta activa, si tot ce facem noi, tot procesul tehnologic este directionat spre a conserva tot ce a dat natura.”

Procesul de fabricatie se efectueaza in baza unui proces biotehnologic, aparat de brevet.

Ceslav CIUHRII, FONDATOR „BIOTEHNOS PROD”: „Noi avem un produs revolutionar, cu un mecanism de actiune puternic si pacientii pot sa vada rezultatele chiar din primele zile ale administrarii.”

Ceslav CIUHRII, FONDATOR „BIOTEHNOS PROD”: „Ma bucur ca am reusit sa ajungem aici, sa avem produse farmaceutice care au fost concepute pe baza ideii tatalui meu, cred ca este foarte bucuros si mandru acolo unde este el, daca ne poate vedea, cu siguranta s-ar bucura foarte mult sa vada unde am ajuns cu aceste idei.”

Articole din aceeasi categorie