30.05.2022
Nu te mai atinge de ele! Afla care sosuri sunt aparent sanatoase, dar periculoase pentru organism

Condimentele transforma preparatele banale in produse alimentare delicioase, iar unele ne pot asigura si aportul de vitamine si minerale de care organismul nostru are nevoie. Pe piata exista si condimente, sub forma de sosuri, nocive pentru sanatate. Daca iti doresti sa urmezi un stil de viata sanatos, este bine sa le eviti pe urmatoarele sau sa le consumi ocazional.  

Salatele, legumele, supele, toate acestea trebuie sa faca parte din alimentata sanatoasa, insa daca le vei adauga anumite sosuri din comert, ele vor deveni nocive. Exista sosuri, care par la o prima vedere sanatoase, insa pot contine zahar, sare, aditivi si grasimi in exces. Iata pe care trebuie sa le eviti!

Ketchup

Chiar daca ketchupul este preparat din rosii si avem tendinta sa credem ca este un sos sanatos, acesta nu trebuie sa faca parte din alimentatia zilnica. Este delicios, insa ketchup-ul contine foarte mult zahar si E-uri. Tine cont ca fiecare lingura de ketchup poate contine circa patru grame de zahar! 

Sunt sanatoase, insa contin mult zahar! Vezi care sunt fructele ce ne pun in pericol silueta, dar si sanatatea

Sos de soia 

Un condiment comun in preparatele asiatice, sosul de soia are o aroma bogata, similara cu sarea de masa. Acest sos contine foarte putine calorii si este bogat in aminoacizi, insa prezinta un continut ridicat de sodiu, fiind un pericol pentru persoanele care au probleme cardiace, cat si pentru cele care se confrunta cu retentie de apa. 

Sirop de ciocolata

Oricat de benefica ar fi ciocolata neaga, siropul de ciocolata pe care il gasim in anumite preparate dulci trebuie sa fie evitat. Asta pentru ca acest sos se fabrica, de obicei, din sirop de porumb bogat in fructoza. Cel mai bine este sa il eviti sau sa il consumi ocazional!  

Sos de mustar cu miere 

Stiai ca exista un tratament pentru hidratarea parului, in baza unor produse organice? Ce spune hairstylistul, Silvia Caraman despre rebuilding: „Este ca un pre-tratament, pentru ca masca noi o aplicam pe parul umed, iar acest ser il punem pe par uscat.” - VIDEO

Fripturile au alt gust daca le vei adauga un strop de sos de mustar cu miere, insa acest lucru nu inseamna ca vor fi si sanatoase. Acest sos contine in mare parte zahar si sare, de aceea trebuie sa fie consumat doar ocazional.

Sos barbecue (BBQ)

Se foloseste cel mai des la fripturile pregatite la gratar si este delicios, insa sosul barbecue (BBQ) contine o cantitate ridicata de sare. La fel ca in cazul sosului de soia, sosul barbecue poate aduce aceleasi dezavantaje si, consumat in poate fi nociv si pentru silueta. 

Articole din aceeasi categorie