30.05.2022
Sunt sanatoase, insa contin mult zahar! Vezi care sunt fructele ce ne pun in pericol silueta, dar si sanatatea

Fructele au numeroase proprietati benefice organismului, insa daca te preocupa greutatea corporala, trebuie sa stii ca multe dintre ele contin mai mult zahar decat ai crede.

Desi sunt extrem de sanatoase pentru continutul ridicat de fibre, vitamine si minerale, fructele pot reprezenta si un pericol pentru silueta noastra, daca nu le consumam in cantitati moderate. Trebuie sa tinem cont de faptul ca ele contin zaharuri naturale! Nutritionistul Gianluca Mech ne dezvaluie care sunt fructele cu cel mai mult continut de zahar si ne dezvaluie care este cantitatea necesara zilnica.

Mango

Un mango de marime medie contine 45 de grame de zahar. Astfel, e recomandat sa eviti acest fruct atunci cand incerci sa slabesti ori sa reduci aportul zilnic de zahar. Poti gusta maximum cateva feliute.

Gateste un desert sanatos si delicios! Tarta cu lamaie si fructe se prepara rapid, iar cei mici vor ramane incantati - VIDEO

Struguri

O cana de struguri contine aproximativ 23 de grame de zahar. Un continut extrem de ridicat ce face din struguri un tip de fructe pe care e bine sa le consumi cat mai rar si in cantitati mici.

Cirese

Gustul dulce al cireselor te imbie cu siguranta, dar e bine de stiut ca o portie mica din aceste fructe contine cel putin 18 grame de zahar. Astfel, e recomandat sa le consumi in cantitati reduse.

Pere

O para de marime medie contine cam 17 grame de zahar. Daca ti-e totusi pofta, rezuma-te la cateva feliute consumate ca atare, impreuna cu iaurt sau in combinatia unei salate.

Incearca o gustare sanatasa si foarte populara, acasa! Reteta granolei delicioase - VIDEO

Pepene verde

O feliuta din pepenele pe care toata lumea il consuma pe timp de vara contine nici mai mult, nici mai putin de 17 grame de zahar. Nu trebuie sa renunti de tot la consumul de pepene, ci doar sa te rezumi la o felie, maximum 2. El contine foarte multa apa si electroliti, un tip de minerale ce ajuta la hidratarea organismului dupa expunerea la soare.

Smochine

Doua smochine de marime obisnuita contin pana la 16 grame de zahar. Nu le consuma asadar in cantitati mari.

Banane

Tu mananci corect? Afla raspunsul de la nutritionista Doina Braiescu: „Alimentatia sanatoasa inseamna si diversitate.” - VIDEO

O banana medie contine aproximativ 14 grame de zahar. Destul de mult, motiv pentru care aceste fructe nu sunt deloc recomandate in dieta. Poti sa consumi jumatate dimineata, ca atare sau sub forma de smoothie.

Articole din aceeasi categorie