22.05.2022
Incearca o gustare sanatasa si foarte populara, acasa! Reteta granolei delicioase - VIDEO

Granola este o gustare care seamana cu amestecurile de tip musli din magazine, dar care, preparata in casa, este mult mai gustoasa si mult mai sanatoasa. Reporterul iSanatate iti propune o reteta de granola de casa.

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV, MEDIC REZIDENT: „Pentru a incepe ziua cu energie iti recomand sa alegi granola la micul dejun. Este o reteta simpla si rapida pe care o poti pregati din timp, iar atunci cand sunteti pe fuga doar sa incalziti un pahar de lapte si sa adaugati citeva linguri de granola.”

Stiai ca exista testul care depisteaza peste 300 de alergeni? Odata cu sezonul cald se acutizeaza alergiile. Afla despre testul ALEX, care te va ajuta sa depistezi ce probleme ai - VIDEO

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV, MEDIC REZIDENT: „Pentru aceasta reteta vom avea nevoie de 350 g de fulgi de ovaz, 30 de grame de stafide aurii, 10 g de seminte de susan, 10 gr de fulgi de migdale, 150 g de miere, cateva lingurite de nuca de cocos, 100 ml de apa si 3 linguri de ulei vegetal. In cazul nostru eu am ales uleiul de cocos.”

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV, MEDIC REZIDENT: „Pentru inceput vom preincalzi cuptorul la 180 de grade.” 

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV, MEDIC REZIDENT: „In continuare avem nevoie de un bol in care vom pune fulgii de ovaz, fulgii de migdale, semintele de susan si sarea si le vom amesteca.” 

Orice femeie trebuie sa stie asta! Sfaturi utile de la medicul endocrinolog, Stela Vudu despre un ciclu menstrual sanatos, dar si care sunt hormonii cei mai importanti pentru starea de bine a unei femei - VIDEO

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV, MEDIC REZIDENT: „Acuma vom incalzi apa in care vom adauga uleiul de cocos si mierea, le vom amesteca pana la dizolvare, dupa care le vom adauga peste ingredientele uscate.” 

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV, MEDIC REZIDENT: „Vom rasturna amestecul nostru intr-o tava tapetatat cu hartie de copt.”

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV, MEDIC REZIDENT: „O punem la cuptor pentru 20-25 minute.”

Olesea CECHIR, REPORTER PRO TV, MEDIC REZIDENT: „Granola de casa este gata. O vom depozita intr-un borcan si o vom servi ulterior la micul dejun.”

Articole din aceeasi categorie