In aceasta zona, e utila reconstructia osoasa inainte de interventii stomatologice mari. Nervii mandibulari trebuie protejati. La fel, sinusurile.
In afara de traumatisme, din doua motive ne pierdem dintii: cariile si boala parondontala. Cariile afecteaza mai intai coroana dentara, apoi radacina si dintele nu mai poate fi salvat.
Peste 85% dintre oamenii de pe planeta sufera de crampe musculare. Afla care este cauza
Boala parontolala, care evolueaza in lipsa igienei profesionale regulate si a tratamentului, distruge tocmai tesuturile care sustin dintii.
Un dinte pierdut, indiferent de motiv, duce la pierderea osului in care a stat. Pierdut de multa vreme, implica ulterior reconstructii osoase, inainte de orice implant.
La mandibula, adica la maxilarul inferior, resorbtiile osoase severe, produse prin pierderea mai multor dinti, au impact asupra nervului alveolar. Aceasta ajunge sub gingie, in mod anormal.

Odata ajuns la suprafata, determina dureri ori furnicaturi, cand consumati alimente mai tari. In cazul implanturile clasice, acest nerv e mutat, fizic, din zona unde se va insera implantul. Daca nu s-ar muta, zona ar fi mereu anesteziata.
Un implant nou, numit subperiostal, nu are impact asupra nervilor din zona. Vorbim, de fapt, despre o structura din titan, care se pune in oasele de sustinere.
Aceasta structura din titan se face personalizat, pentru fiecare pacient, pentru ca si anatomia e unica, dar si modul in care se petrece resorbtia osoasa, in urma pierderii dintilor, e unica.