In ultimii ani, tehnologia medicala a evoluat considerabil, permitand dezvoltarea unor dispozitive eficiente pentru tratarea problemelor de sanatate, inclusiv incontinenta urinara, o afectiune care afecteaza milioane de oameni din intreaga lume.

Iulia EFROS, MEDIC TERAPEUT: „Sunt afectate atat femeile, cat si barbatii indiferent de varsta. Simptomul incontenentei urinare poate aparea ca urmare a leziunilor structurilor anatomice, la femei indeosebi cu afectarea structurilor anatomice in urma nasterilor fiziologice si anume atunci cand nasterile sunt mai complicate cu traumatismul tesutului muscular si ligamentar. De asemenea, simptomul incontenentei urinare apare si dupa interventiile chirurgicale in cazul femeilor este vorba de histerectomie, iar in cazul barbatilor este vorba de prostatectomie. Ca rezultat apare incontenenta involuntara de urina sau mai simplu vorbind piederile necontrolate de urina.”
Aparatul PelviCenter utilizeaza tehnologia de camp electromagnetic pulsatoriu pentru a trata incontenenta urinara.

Iulia EFROS, MEDIC TERAPEUT: „Pentru tratarea si prevenirea aparitiei acestui simptom, venim cu o sulutie- aparatul PelviCenter, ce prezinta un aparat de ultima generatie si are la baza actiunea campului magnetic, ceea ce genereaza stimuleaza nervilor motorici si ca urmare genereaza contractiile tesutului muscular si ligamentar. Respectiv, avem intarirea planseului pelvin ceea ce duce la diminuarea simptomului incontenentei urinare.”
Aparatul emite un camp electromagnetic specific la nivelul pelvisului, care ajuta la cresterea fluxului de sange si la intarirea muschilor pelvini.
Iulia EFROS, MEDIC TERAPEUT: „Procedura cu aparatul Pelvicenter dureaza 25 de minute, este inofensiva. Pacientul se aseaza comod in fotoliu si noi setam cu fiecare procedura, pe masura ce se intareste sistemul muscular - intensitatea si frecventa contractiilor musculare.”
Procedura fizioterapeutica PelviCenter nu este recomandata pentru pacientii cu dispozitive medicale implantate, pentru femeile insarcinate sau care alapteaza, deoarece nu se cunoaste suficient despre siguranta utilizarii acesteia in astfel de cazuri.

Iulia EFROS, MEDIC TERAPEUT: „Pentru a obtine un rezultat bun avem nevoie in medie de 10-15 sedinte cu periodiciatte de 2 ori in saptamana. Efectele acestei terapii apar desigur la fiecare individual, depinde de starea functionala si structurala a organismului, de varsta pacientului. La unele paciente efectele poate sa apara dupa a 5-a procedura, la altele dupa a 8-a, a 9-a procedura. Totul este foarte individual.”
Pentru a potenta efectul procedurii fizioterapeutice PelviCenter, se recomanda combinarea acesteia cu alte terapii, cum ar fi exercitiile Kegel sau terapia comportamentala.

Iulia EFROS, MEDIC TERAPEUT: „Evident lucru ca trebuie evitate eforturile fizice exagerate, ridicarea greutatilor, deci toate starile care duc la cresterea tensiunii intraabdominale pentru ca ca consecinta au loc piederile involuntare de urina.”
Este important sa retii ca, desi procedura fizioterapeutica PelviCenter poate fi o solutie promitatoare pentru tratamentul incontinentei urinare, nu este potrivita pentru toti pacientii si poate exista un risc de complicatii in cazul utilizarii inadecvate. Prin urmare, este recomandat sa discuti intotdeauna cu medicul tau inainte de a incepe aceasta procedura si sa urmezi instructiunile acestuia pentru a maximiza beneficiile si a minimiza riscurile.